Latvijas boslejisti mājās atgriezīsies šonakt

Latvijas bobsleja izlase mājās atgriezīsies naktī uz otrdienu, 25.februārī, plkst. 01:40. Visi sporta draugi lapni aicināti lidostā "Rīga" uz sagaidīšanu.

Kā jau ziņots, 23. februārī Latvijas labākais bobsleja četrinieks ieguva sudraba medaļas Soču olimpiskajās spēlēs. Pilots - Oskars Melbārdis, stūmēji - Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga.

Kopā ar šo četrinieku atgriezīsies arī pārējā bobsleja komanda, biatlonists Andrejs Rastorgujevs, kā arī kalnu un distanču slēpotāji.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma tiksies ar Latvijas olimpiskās komandas sportistiem, treneriem un pārstāvēto sporta veidu federāciju vadītājiem, lai apsveiktu ar izcilu startu XXII Ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos (Krievijas Federācija), tiksies Ceturtdien, 27.februārī.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma uzsver: “Šīs ir bijušas veiksmīgākās Olimpiskās spēles Latvijas valsts vēsturē. Es augsti novērtēju mūsu olimpiešu sasniegumus un uzskatu, ka mūsu sportistiem ir izdevies teicami pārstāvēt Latvijas vārdu pasaulē, izcīnot vairākas medaļas un ieņemot augstas vietas olimpiādē.”

"Oskara Melbārža komanda ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu izcīnījusi jau ceturto godalgu Latvijai šajās olimpiskajās spēlēs. Esmu lepna par Latvijas veikumu, ko Melbārža komanda vēl olimpiādes pēdējā dienā ir padarījusi par vēsturisku Latvijai, jo šīs ir veiksmīgākās un godalgām bagātākās Ziemas olimpiskās spēles mūsu valsts vēsturē. Bobslejs ir Latvijas sporta izcilības rādītājs, un šodien iegūtā sudraba medaļa tam ir teicams apliecinājums. Vēlu sportistiem un viņu treneriem arī turpmāk gribasspēku, cīņas sparu un spožas uzvaras,"uzsver Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete.

Šīs Latvijai ir vēsturē labākās Ziemas olimpiskās spēles, jo izcīnītas četras godalgas - pa divām sudraba un divām bronzas, turklāt visas nopelnītas ledus renē.

Kopumā Latviju šajā Olimpiādē pārstāvēja 58 sportisti.