Kazaņas laikraksts piesaka boikotu pret Pļuščenko

Kazaņas laikraksts „Biznes online” paziņojis, ka boikotēs krievu daiļslidotāja trīskārtējā Pasaules čempiona Jevgeņija Pļuščenko jaunās ledus izrādes „Čempionu un draugu šovs”turneju un atsakās no informatīvā atbalsta šai turnejai.

Šādu soli izdevums spēris, lai demonstrētu savu sašutumu par sportista rīcību Soču olimpiskajās spēlēs, kad nule aizvadītajās spēļu individuālajās sacensībās dažus mirkļus pirms savas uzstāšanās daiļslidotājs Pļuščenko, kurš tika uzskatīts par Olimpiādes galveno favorītu, izstājās no sacensībām. Savu lēmumu sportists skaidroja ar sāpēm mugurā.

"Es nespēju lekt. Slikti jūtos. Man ļoti žēl savu atbalstītāju. Sāpes mugurā bija stipras, it kā man tur būtu iedurts nazis. Vai šīs ir manas karjeras beigas? Visticamāk, jā," pēc izstāšanās no Olimpiādes žurnālistiem teica Pļuščenko.

Diezgan pretrunīgi izteikumi skanēja no sportista trenera Alkeseja Mišina, kas sākumā apstiprināja, ka sportistam bijušas problēmas, kas saistītas tikai ar uztraukumu. Treniņos Pļuščenko bez problēmām veicis četrkāršo un trīskāršo lēcienu kaskādes, ko bez problēmām izpildīja arī komandu sacensībās Olimpiādes sākumā.

Taču vēlāk treneris paziņoja, ka sportists no Olimpiādes izstājies tieši veselības problēmu dēļ.

Jāatzīmē, ka Krievijas presē un sociālajos medijos, jau sen izskan visai ironiski izteikumi par Pļuščenko startiem vai atteikumiem piedalīties sacensībās, jo šādas atrunas sportistam esot visai raksturīgas un biežas gadījumos kad varētu šķist, ka galveno balvu neizdosies izcīnīt. Daudzi uzskata, ka Pļuščenko veselības dēļ vajadzēja jau laicīgi atkāpties no sacensībām dodot vietu šāgada Krievijas čempionam Maksimam Kovtunam.

Janvāra beigās ar Krievijas Olimpiskās komitejas un Krievijas Sporta ministrijas lēmumu vienīgā Krievijas kvota vīriešu daiļslidošanas sacensībās tika piešķirta Pļuščenko. Šāgada Krievijas čempions Maksims Kovtuns, kurš valsts meistarsacīkstēs pārspēja Pļuščenko, bet Eiropas čempionātā ieņēma tikai piekto vietu, pēc šā lēmuma paziņoja, ka līdz Soču Olimpiādes beigām atsakās komunicēt ar masu medijiem, bet Pļuščenko turpināja gatavoties olimpiskajām spēlēm.

Jevgeņijs Pļuščenko Olimpiādes sākumā ar teicami izpildītu programmu palīdzēja Krievijas izlasei triumfēt jaunajā olimpiskajā disciplīnā - komandu sacensībās.

Bijusī ASV olimpiskās komandas trenere Audrija Veisigere, gan uzreiz pēc komandu sacensībām norādīja, ka Krievijas daiļslidotājs Jevgeņijs Pļuščenko Soču olimpisko spēļu izvēles programmā saņēmis nepelnīti augstu tiesnešu vērtējumu. "Pļuščenko lielu daļu laika savā priekšnesumā pavadīja slidinoties, lai atgūtu elpu, un spēlējoties ar publiku, nevis veica sarežģītus lēcienus un demonstrēja ātru kāju darbību. Tomēr viņš saņēma augstāko punktu skaitu. Es viņu cienu, bet iegūt augstāko rezultātu par šādu priekšnesumu ir aizvainojoši pārējiem sportistiem,” savu neapmierinātību pauda trenere.

Jāatgādina, ka iepriekš tika apšaubīti tiesnešu vērtējumi komandu sacensībās, jo tika uzskatīts, ka Krievijas un ASV tiesneši savā starpā vienojušies.

Kā raksta „Biznes online” – „Spēļu individuālo sacensību laikā visai dīvainā manierē Pļuščenko izteiktā atteikšanās startēt vairāk izskatās pēc labi izplānotas akcijas. Tā rezultātā Krievijas izlase pirmoreiz 30 gadu laikā palika bez medaļas vīriešu daiļslidošanas sacensībās Olimpiādē. Dīvaini, bet sportista veselības stāvoklis viņam netraucēs tuvākajā laikā doties divu mēnešu turnejā ar jauno ledus izrādi „Čempionu un draugu šovs”.

„Biznes online”, pieprasījis no turnejas organizatoriem, lai izdevuma logotips tiktu izņemts no visām afišām. Savukārt sportistam žurnālisti novēlējuši „saudzēt sevi” norādot, ka „uzskata par nepareizu ziedot valsts olimpisko panākumus, sava komerciāla labuma dēļ. Jo trauma, kura traucēja Pļuščenko pārstāvēt savas valsts godu olimpiskajās sacensībās, izrādās netraucēs sportistam piedalīties 2 mēnešu ilgā turnejā.”

Jāatgādina, ka šī gada 11.aprīlī Jevgeņijs Pļuščenko ar jauno ledus izrādi „Čempionu un draugu šovs” turnejā uzstāsies 11.aprīlī „Arēnā Rīga”.

„Čempionu un draugu šovā” uzstāsies leģendas: olimpiskā čempione daiļslidošanā, pirmā septiņkārtējā Eiropas čempionāta uzvarētāja Irina Slucka, Eiropas čempioni Braiens Žubērs un Tomašs Verners, trīskārtējais ASV čempions Džonijs Veirs,ledus akrobāts Sergejs Jakimenko, kura lēciens ir iekļauts Ginesa rekordu grāmatā, kā arī spilgtais Lielbritānijas akrobātu duets Fiona Zalduā un Dmitrijs Suhanovs, vingrotāji, kas uzstājas bez nodrošinājuma - Jekaterina un Aleksandrs Česnas.

Svarīgākais