Nadalam negaidīts zaudējums Vimbldonas turnīra otrās kārtas mačā

Ātrāko zaudējumu "Grand Slam" turnīros septiņu gadu laikā ceturtdien piedzīvoja ATP tenisa ranga vicelīderis Rafaels Nadals, kurš cieta neveiksmi Vimbldonas čempionāta otrās kārtas mačā.

Nadals ar rezultātu 7-6 (11:9), 4-6, 4-6, 6-2, 4-6 piekāpās šobrīd ATP ranga 100.vietā esošajam Čehijas tenisistam Lukašam Rosolam.

Čehs Vimbldonā spēlē jau sesto reizi, bet iepriekšējās piecās dalības reizēs viņš bija cietis neveiksmes jau kvalifikācijas sacensību pirmās kārtas mačos.

Savukārt Nadals ir 2008. un 2010.gada sacensību čempions, bet kopumā viņš "Grand Slam" turnīros uzvarējis 11 reizes.

"Grand Slam" turnīros viņš tik agri nebija zaudējis kopš 2005.gada, kad 19 gadu vecumā arī Vimbldonas otrajā kārtā piekāpās Žilam Milleram no Luksemburgas.

"Bija sāpīgi zaudējot. Neesmu apmierināts, tomēr šī bija tikai otrā kārta un paliku tālu no fināla," pēc cīņas atzina Nadals. "Iepriekšējie četri mēneši man bijuši lieliski. Šodien zaudēju tenisa mačā, bet tā nav traģēdija. Man ir arī svarīgākas lietas dzīvē."

"Tas man ir kā brīnums. Viņš ir superzvaigzne," pēc cīņas par savu sniegumu pārsteigts bija Rosols. "Es spēlēju neticami, bet Nadals ir tikai cilvēks."

Trešajā kārtā Rosolu sagaida mačs ar Vācijas tenisistu Filipu Kolšreiberu, kurš izlikts ar 27.numuru.