"Riga Open" būs iespēja klātienē iepazīt nākotnes tenisa zvaigznes no visas pasaules

No 17.jūnija līdz 23.jūnijam Rīgā norisināsies piecpadsmitais starptautiskais "ITF Junior Circuit" un "Tennis Europe Junior tour" otrās kategorijas tenisa turnīrs "Riga Open 2012", kas būs svētki gan sportistiem, gan skatītājiem. "Riga Open 2012" spēles būs bez maksas, tādēļ apmeklēt turnīru un klātienē vērot nākotnes tenisa zvaignzes no 28 pasaules valstīm ir aicināts ikviens interesents.

"Riga Open 2012" apmeklētāji varēs iepazīt labākos jaunos tenisistus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Somijas, Anglijas, Krievijas, Šveices, Baltkrievijas, Nīderlandes, Francijas, Ukrainas, Norvēģijas, Slovākijas, Gruzijas, Austrijas, Serbijas, Itālijas, Rumānijas, Zviedrijas un Vācijas. "Riga Open 2012" piedalīsies arī dalībnieki no Kazahstānas, Turcijas, Moldovas un Azerbaidžānas. Vistālāko ceļu uz Rīgu mērojuši jaunie tenisa spēlētāji no ASV, Austrālijas un Indijas.

"Riga Open 2012" laikā Latvijas Tenisa Savienība un SEB banka aicina skatītājus uzmanīgi sekot līdzi jauno tenisistu spēlēm, piedalīties apmeklētāju konkursā, aizpildot speciālas anketas, un saņemt pārsteiguma balvas no SEB bankas un "Riga Open 2012".

"Uzvaru tenisā nodrošina ātrums, intuīcija, precizitāte, laukuma izjūta un spēja saglabāt cieņu pret savu spēles pretinieku, mērķtiecīgi ejot uz uzvaru. Šīs pašas īpašības var attiecināt uz citām dzīves sfērām - sākot no uzņēmējdarbības un beidzot ar kultūru un mākslu. Tieši tāpēc priecājos par aktīvo jauniešu interesi par tenisa spēli, kas palīdz augt un attīstīties spēcīgām personībām. Novēlu jauniešiem saglabāt neatlaidību un ieņemt sev cienīgu vietu Latvijas tenisa zvaigznājā, kā arī rast iespējas nākotnē sevi pieteikt pasaules tenisa elitē," vēl Ainārs Ozols, SEB bankas prezidents.

"Riga Open 2012" sacensības notiks četrās vecuma grupās U12, U14, U16, U18 zēnu un meiteņu konkurencē vienspēlēs un dubultspēlēs. Pirms galvenā turnīra notiks kvalifikācijas sacensības. Pamatturnīram kvalificēsies 32 labākie dalībnieki, kuri uzvarētāju nosaka pēc izslēgšanas spēļu sistēmas, zaudētājiem no cīņas izstājoties. Sacensības notiks "Rīgas Satiksmes" tenisa kortos Mežaparkā, Ezermalas ielā 32 (U12 - U16 vecuma grupas) un Viesturdārzā (U18 vecuma grupa līdz pusfināliem), Rūpniecības ielā 21.