Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Ostapenko un Kičenoka iekļūst Adelaidas dubultspēļu turnīra pusfinālā

© AFP/Scanpix/Leta

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku ceturtdien izcīnīja panākumu Adelaidas "WTA 500" dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālā.

Ar otro numuru turnīrā izsētais Latvijas un Ukrainas duets ceturtdaļfinālā ar 5-7, 7-6 (7:4), 10:7 grūtā cīņā pieveica neitrālo tenisisti Jekaterinu Aleksandrovu un ķīnieti Džanu Šuai.

Latvijas/Ukrainas pāris no pirmās kārtas mača bija brīvs, bet otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar 6-2, 3-6, 10:7 pārspēja amerikānietes Keitlinu Kristiānu un Sabrinu Santamariju.

Ostapenko un Kičenoka cīņā ar Aleksandrovu/Šuai otrā seta izskaņā atspēlēja divas mačbumbas.

Par pusfināla sasniegšanu Ostapenko un Kičenoka nopelnīja 185 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Cīņā par vietu finālā Latvijas/Ukrainas pāris tiksies ar ASV duetu Eižu Muhammadu un Teilori Taunsendu, kuras turnīrā izliktas ar sesto numuru.

Pagājušajā sezonā Latvijas un Ukrainas duets izcīnīja divus titulus, uzvarot prestižajā Sinsinati "WTA 1000" turnīrā un Birmingemas "WTA 250" sacensībās. Tāpat viņas aizcīnījās līdz titulmačiem "WTA 500" turnīros Dubaijā un Īstbornā, bet Vimbldonas čempionātā un Francijas atklātajā čempionātā sasniedza pusfinālu.

Abas tenisistes 2022.gadā arī pirmo reizi nodrošināja vietu WTA sezonas finālsacensībās, kurās viņas izcīnīja vienu panākumu savā apakšgrupā, taču ar to bija pietiekoši, lai iekļūtu pusfinālā, kurā piedzīvoja neveiksmi.

Ostapenko (WTA 18.) Adelaidā sacentās arī vienspēlēs, kur otrajā kārtā ceturtdien ar 3-6, 0-6 zaudēja rumānietei Irinai Kamēlijai Begu (WTA 34.).

Turnīrs Adelaidā norisinās ārā uz cietā seguma kortiem. Turpat Adeilaidā nākamnedēļ norisināsies vēl viens "WTA 500" turnīrs, bet Oklendā un Hobārtā šajās nedēļās tiek aizvadītas "WTA 250" sacensības. No 16. līdz 19.janvārim Melburnā norisināsies sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs - Austrālijas atklātais čempionāts.