Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Ostapenko, Sevastova un Gulbis saglabājuši savas pozīcijas atjaunotajos WTA un AT rangos

© AP/Scanpix/Leta

Latvijas tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko pirmdien atjaunotajā WTA rangā aizvien atrodas attiecīgi 47. un 52.vietā.

Aizvadītajā nedēļā abas vadošās valsts tenisistes palīdzēja Latvijas izlasei Billijas Džīnas Kingas kausa turnīrā uzvarēt Indiju, bet sniegums šajās spēlēs netiek ņemts vērā WTA rangā. Iepriekš Sevastova Čārlstoundas "WTA 500" turnīrā nepārvarēja otro kārtu. Pirmdien Sevastova aizvien atrodas 47.pozīcijā.

Arī Ostapenko saglabājusi savu pozīciju un ierindojas 52.vietā, taču vēl viena Latvijas izlases spēlētāja Diāna Marcinkēviča atkāpusies par divām vietām (WTA 277.). Daniela Vismane zaudējusi 11 pozīcijas (501.), Kamilla Bartone pakāpusies augstāk par trim vietām (708.), bet Sabīne Rutlauka aizvien ir 888. Margarita Ignatjeva pacēlusies par 26 vietām (969.), bet Elza Tomase (1113.) un Darja Semeņistaja (1144.) attiecīgi zaudējušas četras un trīs pozīcijas.

Vadošajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Līdere aizvien ir austrāliete Ešlija Bārtija, viņai seko japāniete Naomi Osaka, rumāniete Simona Halepa, amerikāniete Sofija Kenina, ukrainiete Jeļina Svitoļina, kanādiete Bjanka Andresku, baltkrieviete Arina Sabaļenka, amerikāniete Serēna Viljamsa un čehiete Karolīna Plīškova, bet vadošo desmitnieku noslēdz vēl viena čehiete Petra Kvitova.

Dubultspēļu rangā Ostapenko aizvien ieņem 19.vietu, bet Sevastova (160.) un Marcinkēviča (327.) zaudējušas vienu pozīciju. Vismane (782.) noslīdējusi 73 vietas zemāk, Semeņistajai (821.) trīs pozīciju kāpums, kamēr par vietu augstāk atrodas Ignatjeva (918.) un Bartone (935.).

Arī Latvijas tenisists Ernests Gulbis atjaunotajā ATP rangā saglabājis 188.vietu.

Gulbim līdz šim pēdējais turnīrs bija Marveljas "ATP 250" sacensības, kurās viņš aprīļa sākumā nepārvarēja kvalifikāciju. Šogad viņš uzvarējis sešās no 14 spēlēm. ATP turnīru pamatsacensībās viņš piedalījies tikai vienā spēlē un tajā pašā piedzīvojis zaudējumu.

Tikmēr Mārtiņš Podžus pakāpies par divām vietām (443.), Kārlim Ozoliņam piecu pozīciju kritums (1011.), bet astoņas vietas zaudējuši Artūrs Lazdiņš (dalīta 1584.), Mārtiņš Rocēns (dalīta 1584.) un Jānis Podžus (dalīta 1616.).

Vadošajā desmitniekā notikušas nelielas izmaiņas. Līderis aizvien ir serbs Novaks Džokovičs, viņam seko krievs Daniils Medvedevs, spānis Rafaels Nadals, austrietis Dominiks Tīms, grieķis Stefans Cicips, vācietis Aleksandrs Zverevs, bet ar vietām apmainījušies Andrejs Rubļovs no Krievijas un Rodžers Federers no Šveices, kurš attiecīgi ierindojas astotajā pozīcijā. Devītais ir argentīnietis Djego Švarcmans, kamēr vadošo desmitnieku noslēdz itālis Mateo Beretīni.

Pagājušās nedēļas nogalē grieķis Cicips Montekarlo "Masters 1000" turnīra finālā ar 6-3, 6-3 uzvarēja Rubļovu.

Dubultspēļu rangā M.Podžus aizvien ir 500.vietā, bet 532.pozīciju saglabājis Gulbis. Divas vietas zaudējuši J.Podžus (806.) un Lazdiņš (1114.), bet Daniels Linkuns-Morozovs (dalīta 1650.) un Mārtiņš Rocēns (dalīta 1736.) pakāpušies par divām pozīcijām. Vienu vietu zaudējis Artūrs Kuļibaba (dalīta 2278.).