Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Sevastova uzvar Dubaijas "WTA 1000" sērijas turnīra pirmajā kārtā

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien ar uzvaru uzsāka Dubaijas "WTA 1000" sērijas turnīru.

Sevastova (WTA 55.) pirmās kārtas mačā ar 6-0, 6-3 pārspēja amerikānieti Peru Bernardu (WTA 65.).

Pirmajā setā, ko ar pārliecinošu uzvaru pirmajā geimā, pašai servējot, uzsāka Latvijas tenisiste, pretiniece neuzvarēja nevienā savas serves geimā, zaudējot ar 0-6.

Otrajā setā pretinieces uzvarēja savas serves geimus, nedodot pretiniecei ne breika iespēju, līdz septītajam geimam. Tajā viena breikbumba bija Bernardai, taču tā tika atspēlēta.

Jau nākamajā geimā Sevastova nobreikoja pretinieci "sausā" un ar otro mačbumbu svinēja uzvaru setā un visā spēlē ar 6-3.

Par uzvaru pirmajā kārtā Sevastova nopelnīja 60 vienspēļu ranga punktus.

Otrajā kārtā Latvijas tenisisti gaida tikšanās ar čehieti Karolīnu Plīškovu (WTA 6.), kurai turnīrā piešķirts otrais numurs.

Sevastova pēdējo maču pirms šī turnīra aizvadīja Adelaidas "WTA 500" sērijas sacensībās Austrālijā. Viņa ceturtdaļfinālā ar 4-6, 7-6 (10:8), 5-7 zaudēja šveicietei Džilai Taihmanai.

Sevastova sezonu sāka turnīrā Abū Dabī, kur zaudēja pirmajā kārtā, bet pēc tam Melburnā trīs turnīru četrās spēlēs cieta trīs zaudējumus, tajā skaitā apstājoties Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā. Sevastovai kopš pērnā gada sākuma nav izdevies demonstrēt stabilu sniegumu WTA tūrē, kur viņa uzvarējusi tikai piecās no pēdējām 18 spēlēm.

Liepājnieces pretiniece Bernarda šosezon bija aizvadījusi četrus turnīrus, bet nevienā nebija izdevies tikt tālāk par otro kārtu. Austrālijas atklātajā čempionātā viņa zaudēja jau pirmajā mačā, bet pēdējā turnīrā Adelaidā nepārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu. Bernarda šosezon septiņās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras.

Pagājušajā gadā Sevastova šī turnīra pirmajā kārtā ar 3-6, 2-6 zaudēja čehietei Marketai Vondrušovai.

Abas tenisistes iepriekš karjerā savā starpā nebija spēlējušas.

Sevastova karjeras laikā izcīnījusi četras WTA trofejas, bet Bernarda aizvien lūko tikt pie pirmās.

Turnīrā ar pirmo numuru izlikta Ukrainas tenisiste Jeļina Svitoļina, kura WTA rangā ieņem piekto vietu un kas svētdien izteicās, ka samazinātās prēmiju naudas turnīros viņu neiedvesmo spēlēt.

Sacensības Dubaijā uz cietā seguma notiks no 7. līdz 13.martam.