Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Latvijas tenisists Kārlis Lejnieks iekļūst Zviedrijas "Future" pusfinālā

© Romans Kokšarovs F64

Latvijas tenisists Kārlis Lejnieks sekmīgi turpina cīnīties Zviedrijas pilsētā Falunā notiekošajā "Future" turnīrā. Ar šodien izcīnīto uzvaru pār mājinieku Ervinu Eleskoviču ar 7:6(5), 7:5 Kārlis nodrošinājis vietu sacensību pusfinālā.

Pēc spēlēm Deivisa kausā pret Polijas izlasi trīs mūsu komandas tenisisti, izņemot vienīgi līderi Ernestu Gulbi, devās uz turnīriem ārzemēs. Andim Juškam un Denisam Pavlovam „Challenger” turnīrs Turcijā noslēdzās jau vakar pēc abu sportistu zaudējuma dubultspēlē, bet vienspēlēs Juška bija piedzīvojis sakāvi jau dienu iepriekš. Uz Zviedrijas pilsētu Falunu tikmēr bija devies Kārlis Lejnieks, kurš uz hard seguma kortiem vēl turpina pārstāvēt valsti „Future” turnīrā ar balvu fondu 15 000 ASV dolāru.

Jau ziņojām, ka Lejnieks (ATP 502.) pirmajā kārtā ar 6:4, 6:3 apspēlēja zviedru Milošu Sekuliču (ATP 820.), bet vakar ar 6:4, 6:2 uzveica vēl vienu mājinieku, 19 gadus veco Patriku Bridolfu (ATP 712.), iekļūstot turnīra ceturtdaļfinālā. Šodienas pretinieks jau bija cietāks rieksts – ranga 374. pozīcijā esošais un turnīra trešā rakete, vēl viens Zviedrijas tenisists Ervins Eleskovičs. Savu uzvaru gājienu pret zviedriem mūsu sportists tomēr spēja turpināt – divos līdzīgos setos ar 7:6(5), 7:5 uzvara ar sesto numuru izliktajam Lejniekam un vieta pusfinālā.

Par iekļūšanu sacensību četru labāko tenisistu skaitā latvietis sev garantējis vismaz astoņus reitinga punktus. Pusfinālā Kārļa pretinieks būs turnīra pirmais numurs, soms Henri Kontinens (ATP 271.).