Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Sevastova Uhaņā izstājas jau pirmajā kārtā

© AFP/SCANPIX/LETA

atvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova pirmdien jau pirmajā kārtā piedzīvoja zaudējumu Uhaņas "Premier 5" turnīrā.

Sevastova (WTA 18.), kura šajā turnīrā bija izlikta ar 14.numuru, pirmajā kārtā ar rezultātu 6-4, 3-6, 3-6 piekāpās amerikānietei Kristīnai Makheilai (WTA 100.). ASV sportiste iepriekš pārvarēja šo sacensību kvalifikāciju.

Pirmajā setā abas tenisistes ilgu laiku prata nosargāt savas serves, līdz sestajā geimā pirmo breiku realizēja Sevastova, panākot 4-2. Mača turpinājumā pretiniece prata atspēlēties, laužot Sevastovas servi, kas deva 4-5, tomēr Latvijas sportiste jau nākamajā izspēlē atbildēja ar to pašu, svinot uzvaru pirmajā setā.

Spēles turpinājums vairs neizvērtās tik pateicīgs Sevastovai, jo otrā seta izskaņā tika zaudēta sava serve, Makheilai nonākot vadībā ar 4-3. Sevastova īsi pēc tam nespēja izmantot trīs breikbumbas, bet Makheila brīdi vēlāk jau izservēja uzvaru otrajā setā. Noslēdzošajā setā Sevastova tikai reizi atdeva savu servi, to izdarot ceturtajā geimā, bet atlikušajā laikā viņa nespēja pietuvoties amerikānietei, piedzīvojot zaudējumu jau pirmajā kārtā.

Zīmīgi, ka Sevastova šajā turnīrā piedalījās jau ceturto reizi, bet nevienā no tām viņai nav izdevies pārvarēt sacensību pirmo kārtu. Sevastova par dalību šajā spēlē nopelnīja vienu WTA ranga punktu.

Makheila otrajā kārtā tiksies ar ukrainieti Dajanu Jastremsku, kura ir ranga 28.pozīcijā.

Abas tenisistes pirms diviem gadiem tikās Notingemas turnīra pirmajā kārtā, kur trešā seta taibreikā pārāka bija amerikāniete.

Makheila savu vienīgo WTA titulu izcīnījusi 2014.gadā Tokijā, bet divus gadus pirms tam rangā viņa sasniedza savu rekordaugsto 24.pozīciju. Pēdējos gados viņa ar panākumiem nav izcēlusies, lielākoties startējot ITF līmenī. Šosezon ASV tenisiste izcīnījusi 35 uzvaras un cietusi 23 zaudējumus.

Sevastova pagājušajā nedēļā veselības problēmu dēļ atsauca dalību no Osakas "Premier" turnīra. Liepājniece iepriekš spēlēja ASV atklātajā čempionātā, kurā apstājās trešajā kārtā, tādējādi neaizstāvot pērn par pusfinālu gūtos punktus. Tā rezultātā Latvijas tenisiste rangā atkāpās uz otrā desmita beigām. Viņa šosezon izcīnījusi 28 uzvaras un cietusi 20 zaudējumus.

Latvijas pirmā rakete šajā turnīrā nepiedalīsies dubultspēlēs.

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova pirmdien atjaunotajā WTA rangā zaudējusi vienu pozīciju, šobrīd ieņemot 19.vietu, kamēr Aļona Ostapenko saglabājusi 74.pozīciju.

Sevastova iepriekšējā nedēļā spēja noturēt pozīcijas rangā, tomēr izstāšanās no Osakas "Premier" turnīra, kā arī pirmdien piedzīvotais zaudējums Uhaņas "Premier 5" sacensībās, nav nācis par labu, jo zaudēti svarīgi punkti. Vēl iepriekš tenisiste piedalījās "US Open", kur apstājās trešajā kārtā, nespējot aizstāvēt pērn pusfinālā nopelnītos punktus.

Tikmēr Ostapenko pozīcijas rangā nav mainījusi, ieņemot 74.vietu. Tenisiste pirms divām nedēļām piedalījās Džendžou "Premier" raudzes turnīrā, tomēr nespēja tikt tālāk par otro kārtu. Nākamajā nedēļā viņa nepārvarēja Seulas "International" turnīra pirmo kārtu, lai arī 2017.gadā triumfēja šajās sacensībās. Pirmdien Ostapenko uzsāks dalību Taškentas "International" turnīrā.

Neveiksmi rangā piedzīvojusi arī Diāna Marcinkēviča, kura pagājušajā nedēļā atkārtoja savu rekordu (WTA 196.), tomēr šonedēļ viņa zaudējusi 15 vietas un nu jau ir 211.pozīcijā. Trīs vietu kāpums ir Danielai Vismanei kura ieņem 503.pozīciju, bet Kamilla Bartone noslīdējusi piecas vietas zemāk - 892. Debiju rangā piedzīvojusi Margarita Ignatjeva, kura pārsvarā startē Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Pasaules tūres sacensībās. Ignatjeva rangā ieņem 1082.vietu, kamēr Alise Čerņecka saglabājusi 1227.pozīciju.

Savukārt pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Pirmo pozīciju ieņem austrāliete un "French Open" čempione Ešlija Bārtija, tālāk seko čehiete Karolīna Plīškova un ukrainiete Jeļina Svitoļina. Ceturtā ir Naomi Osaka no Japānas, piektā šī gada "US Open" uzvarētāja kanādiete Bjanka Andresku, bet Simona Halepa no Rumānijas noslēdz labāko sešinieku. Tālāk seko čehiete Petra Kvitova, Kiki Bertensa no Nīderlandes, amerikāniete Serēna Viljamsa ir devītā, bet desmitnieku noslēdz Belinda Benčiča no Šveices.