Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Nadals un Federers sasniedz "French Open" ceturtdaļfinālu; Vavrinka aptur Cicipu [papildināta]

© AP/Scanpix

Ranga pirmā trijnieka tenisisti Rafaels Nadals un Rodžers Federers svētdien iekļuva Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, kuru sasniedza arī uzvaras garšu atguvušais Stans Vavrinka.

Par māla karali dēvētais Nadals, kurš ir planētas otrā rakete, astotdaļfinālā ar 6-2, 6-3, 6-3 apspēlēja argentīnieti Huanu Londero, kurš ir ranga 78.numurs.

Nadalam šī bija 90.uzvara Francijas atklātā čempionāta spēlēs. Spānis spēlēs savā "Grand Slam" 38.ceturtdaļfinālā. Nadals 11 no saviem 17 "Grand Slam" tituliem izcīnījis tieši Parīzē.

Par iespēju cīnīties ar Nadalu planētas septītā rakete Kei Niškori no Japānas cīnīsies ar francūzi Benuā Pēru, kurš rangā ir 38.pozīcijā.

Tikmēr planētas trešā rakete Federers no Šveices astotdaļfināla mačā ar 6-2, 6-3, 6-3 pārspēja argentīnieti Leonardu Maieru, kurš reitingā ir 68.pozīcijā.

Federers nezaudēja nevienu servi, kamēr pats pretinieku nobreikoja sešas reizes, duelim beidzoties pēc vienas stundas un 42 minūtēm.

"Esmu supergandarīts, ļoti labi servēju. Izbaudu spēlēšanu Parīzē," pēc uzvaras teica Federers.

Šveicietim šis ir "French Open" 12.ceturtdaļfināls karjerā un 54.reize, kad viņš sasniedzis kāda "Grand Slam" turnīra labāko astotnieku. No saviem 20 "Grand Slam" tituliem tika vienu viņš izcīnījis Francijā, Parīzē triumfējot pirms desmit gadiem.

Federers ceturtdaļfinālā tiksies ar savu tautieti un 2015.gada čempionu Vavrinku. Šveices otrā rakete Vavrinka, kurš rangā ieņem 28.pozīciju, astotdaļfinālā smagā cīņā nedaudz vairāk kā piecās stundās ar 7-6 (8:6), 5-7, 6-4, 3-6, 8-6 apspēlēja talantīgo grieķi Stefanu Cicipu, kurš ir planētas sestais numurs.

Labāko astotnieku sasniegusi arī planētas septītā rakete Sloeina Stīvensa no ASV, kura ar 6-4, 6-3 uzveica 2016.gada čempioni Garvinji Mugurusu no Spānijas (19.).

Stīvensas pretiniece ceturtdaļfinālā būs planētas 26.rakete Joanna Konta no Lielbritānijas, kura astotdaļfinālā ar 6-2, 6-4 uzveica horvātieti Donnu Vekiču, kura reitingā ir divas vietas augstāk.

Tāpat labāko astotnieku sasniegusi ranga 31.pozīcijā esošā horvātiete Petra Martiča, kura ar 5-7, 6-2, 6-4 guva virsroku pār Igaunijas otro raketi Kaiju Kanepi, kura reitingā ir 88.pozīcijā.

Martičas pretiniece ceturtdaļfinālā būs talantīgā čehiete Markēta Vondrušova, kura rangā ir 38.vietā. Čehijas tenisiste astotdaļfinālā ar 6-2, 6-0 sagrāva Latvijas pirmo raketi Anastasiju Sevastovu, kura rangā ir 12.vietā.

Francijas atklātais čempionāts noslēgsies pēc nedēļas.