Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Sevastova sasniedz Francijas atklātā čempionāta trešo kārtu

© AFP/Scanpix

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova trešdien Francijas atklātā čempionāta otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-2, 6-4 uzvarēja Luksemburgas tenisisti Mendiju Minellu.

Sevastova pasaules rangā ieņem 12.vietu un šajā turnīrā izlikta ar šo pašu numuru, kamēr Minella ir planētas 100.numurs.

Par trešās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 130 WTA ranga punktus. Nākamajā kārtā liepājniece tiksies ar sacensību 20.numuru Elisi Mertensu no Beļģijas.

Sevastova maču sāka ar breiku, turklāt otrajā geimā atspēlējās no 0:40 un nosargāja savu servi. Turpinājumā uzvarēja servētējas, bet seta galotnē Sevastova vēlreiz nobreikoja savu draudzeni no Luksemburgas un panāca 5-2. Liepājniece, servējot par uzvaru setā, atspēlēja vienu breikbumbu un guva virsroku ar 6-2.

Arī otro setu Sevastova sāka ar breiku un spēlēja pārliecinoši pie savas serves, pirmajos trīs serves geimos nezaudējot nevienu izspēli. Septītajā geimā viņa neizmantoja vienu breikbumbu, bet turpināja droši spēlēt pie savas serves, gūstot virsroku setā (6-4) un arī mačā.

Sevastova šajā mačā realizēja četrus "eisus" jeb netveramās serves.

Pirms tam pirmajā kārtā Sevastova ar rezultātu 6-1, 6-4 uzvarēja Taizemes pārstāvi Luksiku Kumhumu, kura ir pasaules 107.raketi. Tikmēr Minella pirmajā kārtā ar 6-4, 6-2 uzveica krievieti Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 44.), kura ir Sevastovas dubultspēļu partnere.

Sevastova un Minella iepriekš savā starpā bija tikušās vienu reizi, bet tas notika sen - 2009.gadā Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) turnīrā Tenerifē, kad panākumu guva Latvijas sportiste.

Latvijas pirmā rakete šosezon 25 spēlēs izcīnījusi 13 uzvaras, tomēr ar augstiem sasniegumiem viņa nav izcēlusies, lai gan sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - viņa tika līdz ceturtajai kārtai.

Tikmēr 33 gadus vecā Minella šosezon bez WTA tūres piedalījusies arī ITF līmeņa turnīros. Pasaules tūrē viņa pamatturnīros šosezon guvusi tikai trīs uzvaras un cietusi septiņus zaudējumus.

Luksemburgas tenisistes rekords pasaules rangā ir 66.vieta, ko viņa sasniedza 2012.gadā, bet karjeras laikā viņa pie WTA raudzes tituliem tā arī nav tikusi. Šogad pirmo reizi viņa Francijas atklātajā čempionātā sasniegusi otro kārtu.

Jau ziņots, ka vīru turnīrā pirmajā kārtā apstājās Ernests Gulbis, bet sieviešu turnīrā tāds pats liktenis piemeklēja Aļonu Ostapenko.

Ostapenko trešdien pārvarēja dubultspēļu sacensību pirmo kārtu.

Arī Sevastova startēs dubultspēlēs, kur ar savu ierasto partneri Anastasiju Pavļučenkovu no Krievijas pirmajā kārtā mēros spēkus ar krievietēm Jekaterinu Aleksandrovu un Veru Zvonarjovu.

Francijas atklātā čempionāta pamatsacensības ilgs līdz 9.jūnijam.