Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Neveiksmju joslā esošais Gulbis nemaina pozīciju ATP rangā

© EPA/Scanpix

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājis 78. pozīciju.

Visu turnīru ietvaros Gulbim pašlaik iekrājusies jau septiņu zaudējumu sērija, kur viņš mēģinās pārtraukt šovakar, kad Minhenes "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar slovāku Martinu Kližanu, kurš ir planētas 60.numurs. Abi tenisisti spēkosies ap plkst.18 pēc Latvijas laika.

Šī gada sākumā Gulbis aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam Indijā notikušajās Punes "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās, kas viņam no ranga pirmā simta beigām ļāva pakāpties uz 83.pozīciju, bet pēdējā laikā ar panākumiem viņš nav izcēlies.

Tikmēr Latvijas otrā rakete ir Mārtiņš Podžus, kurš atguvis četras vietas un pakāpies uz 657.pozīciju. Šobrīd latvieša kontā ir tikai viens punkts, tomēr tas viņam rangā ļaus atrasties vēl nepilnu gadu, jo to viņš ieguva martā.

Savukārt ranga pirmajā desmitniekā notikušas pāris izmaiņas tā beigās.

Rudenī pēc divu gadu pārtraukuma planētas pirmās raketes godā atgriezās serbs Novaks Džokovičs, kurš turklāt pēc gūtās uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā ir vēl vairāk nostiprinājies līderpozīcijā. Otrais joprojām ir Serbijas pārstāvim finālā zaudējušais spānis Rafaels Nadals, kamēr trešais ir Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs. Ceturtais ir šveiciešu leģenda Rodžers Federers, kurš aiz sevis noturējis austrieti Dominiku Tīmu. Sesto vietu ieņem Kevins Andersons no Dienvidāfrikas Republikas, kam joprojām seko japānis Kei Nišikori.

Uz astoto pozīciju no devītās pakāpies argentīnietis Huans Martins del Potro, kuram tagad seko ASV tenisists Džons Isners, bet pirmo desmitnieku noslēdz talantīgais grieķis Stefans Cicips, kurš zaudējis divas vietas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka svētdien Barselonas "ATP World Tour 500" turnīrā uzvarēja planētais piektais numurs Tīms, kurš finālā ar 6-4, 6-0 pārspēja krievu Daniilu Medvedevu (ATP 14.). Tikmēr Budapeštas "ATP World Tour 250" turnīrā triumfēja itālis Mateo Beretīni, kurš ATP rangā tagad ir 37.vietā, lai gan vēl svētdien bija 18 pozīcijas zemāk.

Gulbis atgriezies dubultspēļu rangā, kur pašlaik atrodas 341.vietā, bet brāļi Jānis un Mārtiņš Podži ieņem attiecīgi 732. un 750.pozīciju.