Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Sevastova vētraini sāk Štutgartes WTA "Premier" ceturtdaļfinālu, tomēr zaudē

© EP/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova piektdien prestižā Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-2, 2-6, 3-6 piekāpās titulētajai čehietei Petrai Kvitovai.

Sevastova pasaules rangā atrodas 13.vietā un šajā turnīrā bija izlikta ar septīto numuru, kamēr Kvitova ir planētas trešais numurs un Štutgartē viņai dots tāds pats numurs.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 100 WTA ranga punktus.

Sevastova maču sāka ar pārliecinošu breiku un dominēja pie savas serves, jau pirmā seta ievadā panākdama 2-0. Arī turpinājumā Kvitova netika galā ar Sevastovas sitieniem, kā rezultātā liepājniece paņēma vēl vienu pretinieces servi un turpinājumā panāca jau 4-0.

Savu pirmo punktu Kvitova guva piektajā geimā pie savas serves, bet Sevastova atgriezās spēlēs un ar noīsināto sitienu pielika punktu sestajam geimam - 5-1. Kvitova vēlreiz ar savu servi vienu punktu atguva, taču bija bezspēcīga pie Sevastovas serves, Latvijas tenisistei setu uzvarot ar 6-2.

Otrā seta pirmajos piecos geimos uzvarēja servētājas, bet sestajā geimā Kvitova "tīri" atņēma Sevastovai servi, bez zaudētām izspēlēm uzvarot arī savu servi un panākot jau 5-2. Arī nākamo geimu Kvitova uzvarēja "tīri" pie Sevastovas serves, setu noslēdzot ar 12 uzvarētām izspēlēm pēc kārtas un rezultātu 6-2 savā labā.

Trešā seta sākumā Sevastova neizmantoja breikbumbu, bet ceturtajā geimā zaudēja savu servi, kā dēļ turpinājumā nonāca iedzinējos ar 1-4. Latvijas pirmā rakete savu servi nosargāja un pirmo reizi pēc lieliskā pirmā seta nobreikoja pretinieci, panākdama 3-4. Tiesa, zaudējums pie savas serves deva Kvitovai iespēju servēt par uzvaru mačā. Čehijas tenisiste devītajā geimā ieguva divas mačbumbas, no kurām realizēja jau pirmo, Sevastovu uzvarot ar 3-6.

Abas tenisistes savā starpā spēkojušās četras reizes, taču iepriekšējās trīs bija pirms Sevastovas paņemtā pārtraukuma sportistes karjerā. Pirmajās divās cīņās uzvarēja Latvijas tenisiste, kamēr trešajā duelī, kas notika tālajā 2011.gadā, Īstbornā pārāka trīs setos bija Kvitova.

Pusfinālā Kvitova tiksies ar vācieti Angeliku Kerberi (WTA 5.) vai nīderlandieti Kiki Bertensu (WTA 7.).

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Štutgartes turnīra pirmajā kārtā Sevastova divu Latvijas zvaigžņu duelī ar rezultātu 6-2, 4-6, 6-0 uzvarēja Aļonu Ostapenko, kura ir planētas 29.rakete, kamēr otrajā cīņā ar 6-4, 6-3 pieveica vācieti Lauru Zīgemundu, kura rangā ieņem 99.pozīciju un turnīrā piedalījās ar rīkotāju speciālo ielūgumu.

Sevastova Štutgartes turnīrā spēlēja trešo reizi, līdz šim labāko rezultātu sasniedzot aizpērn un šogad, kad izdevās iekļūt ceturtdaļfinālā.

Tikmēr Kvitova no pirmās kārtas bija brīva, bet otrajā viņa ar 6-1, 6-4 apspēlēja pasaules 192.numuru Grētu Minnenu no Beļģijas.

Kvitova, kurai ir 29 gadi, savas karjeras laikā izcīnījusi 26 WTA vienspēļu titulus, turklāt divreiz uzvarējusi prestižajā Vimbldonā, to paveicot 2011. un 2014.gadā.

Čehijas tenisistes karjeru gan ievērojami ietekmēja 2016.gada Ziemassvētku laiks, kad sportistes dzīvoklī ielavījās zaglis un viņai uzbruka, kā rezultātā smagi tika savainota Kvitovas roka. Tika pat prognozēts, ka tenisiste varētu zaudēt pirkstus, taču pēc pusgada viņa atgriezās kortā un pamanījās diezgan ātri tikt arī pie pirmās trofejas.

Savukārt pērnais gads Kvitovai bija sekmīgs, jo viņa izcīnīja sešus titulus, bet pagaidām vienīgā trofeja šogad gūta sezonas pirmajā turnīrā Sidnejā "Premier" raudzes sacensībās. Pēc tam tika sasniegti vēl divi fināli, kuros piedzīvotas neveiksmes.

Kopā ar Čehijas izlasi Kvitova sešas reizes pamanījusies iegūt arī Federāciju kausu.

Kvitova šosezon 28 mačos guvusi 22 uzvaras, kamēr Sevastovas kontā ir deviņas uzvaras 18 cīņās.

Turnīrs Štutgartē notiek uz māla seguma.