Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Ostapenko piedzīvo zaudējumu Sanktpēterburgas WTA "Premier" turnīra otrajā kārtā

© AP/ SCANPIX

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien piedzīvoja zaudējumu Sanktpēterburgas WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas mačā.

Pasaules ranga 22.vietas īpašniece Ostapenko, kura turnīrā bija izlikta ar sesto numuru, ar 4-6, 4-6 zaudēja WTA ranga 32. vietā esošajai Krievijas tenisistei Anastasijai Pavļučenkovai.

Jau pirmajos divos geimos abas tenisistes apmainījās breikiem, bet pēc tam laukumā bija diezgan līdzvērtīga cīņa. Pirmā seta otrajā pusē Ostapenko gan sāka pieļaut kļūdas, un tas Pavļučenkovai septītajā geimā ļāva iegūt vēl vienu breiku, pēcāk viņai izvirzoties vadībā ar 5-3. Noslēgumā Latvijas tenisistei tā arī neizdevās lauzt cīņas gaitu, kā rezultātā viņa pirmajā setā piedzīvoja zaudējumu ar 4-6, pēc tam dusmās triecot raketi pret grīdu.

Arī otrajā setā abas tenisistes aizvadīja līdzvērtīgu cīņu, tomēr Ostapenko bija problēmas ar servi, kas Pavļučenkovai trešajā geimā ļāva tikt pie divām breikbumbām, kuras Latvijas pārstāve gan atspēlēja. Turpinājumā divas breika iespējas neizmantoja jau Ostapenko, bet svarīgākajā septītajā geimā krieviete lauza sāncenses servi.

Latvijas tenisa zvaigzne gan centās nepalikt atbildi parādā un nākamajā geimā ieguva uzreiz 40:0 pārsvaru, tādējādi tikdama pie trim breikbumbām, taču Pavļučenkova pamanījās atspēlēties un nosargāt savu servi. Desmitajā geimā Krievijas tenisiste varēja servēt par uzvaru mačā, ko viņa pārliecinoši arī paveica, triumfējot otrajā setā ar 6-4.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Ostapenko nopelnīja 55 WTA ranga punktus, tomēr pērn iegūtiem 100 punkti par ceturtdaļfināla sasniegšanu tādējādi palika neaizstāvēti.

Jau ziņots, ka Ostapenko pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-1, 0-6, 6-0 uzvarēja Francijas tenisisti Kristīnu Mladenoviču, kura reitingā ir 44.pozīcijā. Pirms tam Ostapenko bija zaudējusi visās trijās šīs sezonas spēlēs, bet, ņemot vērā arī iepriekšējo gadu, viņai bija piecu neveiksmju sērija.

Tikmēr Pavļučenkova savā pirmās kārtas cīņā ar 7-5, 7-6 (7:4) uzvarēja francūzieti Alizē Kornē, kura WTA rangā ieņem 50.vietu.

Ostapenko un Pavļučenkova WTA tūrē iepriekšējo un līdz šim vienīgo reizi tikās 2016.gadā Birmingemas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā, kurā Latvijas tenisiste bija pārāka ar rezultātu 7-6 (7:2), 6-1. Tāpat viņas pērn tikās Federāciju kausa pārspēlēs par vietu Pasaules otrajā grupā, Ostapenko gūstot virsroku ar 7-5, 6-1.

Pavļučenkova karjeras laikā izcīnījusi 12 WTA titulus, pērn triumfējot turnīrā Strasbūrā. Viņas karjeras rekords rangā ir 2011. gadā sasniegtā 13. vieta.

Ostapenko sezonu sāka ar trim zaudējumiem pēc kārtas, apstādamās Šeņdžeņas WTA "International", Sidnejas WTA "Premier" un Austrālijas atklātā čempionāta pirmās kārtas cīņās. Turpretī Pavļučenkova pēc neveiksmēm Šeņdžeņas turnīra otrajā kārtā un Hobārtas sacensību pirmajā kārtā pēc tam sasniedza "Australian Open" ceturtdaļfinālu, piekto reizi karjerā iekļūstot "Grand Slam" turnīra pirmajā astoņniekā.

Turnīrs Sanktpēterburgā Ostapenko bija pēdējais pirms Rīgā gaidāmā Federāciju kausa dueļa ar Slovākiju.

Ostapenko Sanktpēterburgā spēlēja ceturto reizi karjerā. Pirmajos divos turnīros viņa apstājās pirmajā kārtā, bet pērn sasniedza ceturtdaļfinālu. Savukārt Pavļučenkova šeit spēlē trešo reizi - 2016.gadā viņa apstājās ceturtdaļfinālā, bet pērn cieta zaudējumu jau pirmajā kārtā.

Ceturtdaļfinālā Pavļučenkova tiksies ar planētas astoto raketi Kiki Bertensu no Nīderlandes vai ranga 148.numuru Izalīnu Bonvanenturi no Beļģijas.

Jau ziņots, ka dubultspēļu turnīrā Ostapenko, spēlējot duetā ar čehieti Renatu Vorāčovu, pirmajā kārtā ar 6-7 (4:7), 2-6 piekāpās rumānietēm Andreai Mitu un Ralucai Olaru.

Turnīrs Sanktpēterburgā notiek uz cietā seguma, un ar pirmo numuru tajā izlikta Austrālijas atklātā čempionāta fināliste Petra Kvitova.