Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Nadals Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālā aptur grieķu talantu Cicipu

© AFP/Scanpix

Spāņu tenisists Rafaels Nadals ceturtdien sasniedza sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - finālu.

Pasaules otrais numurs Nadals savā pusfinālā ar rezultātu 6-2, 6-4, 6-0 pārspēja Grieķijas tenisa talantu Stefanu Cicipu, kurš ATP rangā ieņem 15.pozīciju.

Kopumā savas karjeras laikā Nadals iekļuvis jau 25 "Grand Slam" turnīru finālos, kas ir par pieciem mazāk nekā rekordistam Rodžeram Federeram.

Pieredzējušais spānis savā karjerā ieguvis 17 "Grand Slam" titulus, bet Austrālijas atklātajā čempionātā viņš līdz šim vienīgo reizi triumfējis 2009.gadā.

Nadals šajā turnīrā nav zaudējis nevienu setu.

Tikmēr 20 gadus vecais Cicips pirmo reizi karjerā spēlēja "Grand Slam" turnīra pusfinālā.

Nadala pretinieks finālā tiks noskaidrots piektdien, kas pusfinālā spēkosies planētas pirmā rakete Novaks Džokovičs no Serbijas un ranga 31.numurs Liks Pujs no Francijas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka čehiete Petra Kvitova un japāniete Naomi Osaka ceturtdien iekļuva Austrālijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu finālā.

Vispirms planētas sestā rakete Kvitova ar rezultātu 7-6 (7:2), 6-0 pārspēja amerikānieti Danielu Rouzu Kolinsu, kura WTA rangā ir vien 35.vietā un līdz pusfinālam aizkļuva neizsētas tenisistes statusā.

Kvitovai šis ir pirmais "Grand Slam" turnīra fināls kopš 2014.gada, kad viņa triumfēja Vimbldonas čempionātā, atkārtojot 2011.gadā iespēto.

Tikmēr planētas ceturtā rakete Osaka ar 6-2, 4-6, 6-4 pārspēja ranga astoto numuru un Kvitovas tautieti Karolīnu Plīškovu, tādējādi izjaucot čehu finālu.

Kvitova un Osaka savā starpā spēkosies pirmo reizi karjerā. Mača uzvarētāja pirmdien kļūs par planētas pirmo raketi, no troņa gāžot Simonu Halepu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā apstājās Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, kamēr Aļona Ostapenko un Ernests Gulbis cieta neveiksmes pirmajā kārtā.