Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Bartone sasniegusi Austrālijas atklātā čempionāta junioru turnīra ceturtdaļfinālu

© Pixabay

Latvijas jaunā tenisiste Kamilla Bartone trešdien sasniedza Austrālijas atklātā junioru čempionāta vienspēļu ceturtdaļfinālu.

Vien 16 gadus vecā Bartone, kura junioru rangā atrodama 21.vietā un kura Austrālijā izlikta ar devīto numuru, vienspēļu sacensību astotdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 3-6, 6-3 pārspēja Indonēzijas pārstāvi Priska Madelina Nugroho, kura junioru rangā ir 44.vietā.

Cīņā par vietu pusfinālā Bartone tiksies ar turnīra pirmo numuru Klāru Tausoni, kura pasaules junioru rangā ir augstajā trešajā vietā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Bartone pirmajā kārtā ar rezultātu 6-0, 6-2 sagrāva ASV pārstāvi Sašu Vudu, kura junioru rangā atrodama 154.pozīcijā, bet otrajā cīņā ar 7-6 (7:4), 4-6, 6-3 apspēlēja Austrālijas pārstāvi Olīviju Gadecki, kura pasaules junioru rangā atrodas 122.vietā.

Iekļūšana Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā Bartonei ir labākais sasniegums kādā no junioru "Grand Slam" turnīriem, jo viņas pirmās šāda veida sacensības pērn bija ASV atklātais čempionāts, kur tika līdz otrajai kārtai.

Savukārt dubultspēļu turnīrā Bartone pārī ar Žuliju Morlē no Francijas tika līdz otrajai kārtai.