SOCTĪKLOS: Karikatūrists saņem kritiku, attēlojot Serēnu Viljamsu kā "histērisku melnādaino"

© Scanpix

Karikatūrists, kurš centies pasmieties par aizvadīto "US Open" tenisa turnīra finālu, izpelnījies skarbu kritiku no sociālo tīklu lietotājiem, kuri norāda uz rasismu mākslinieka zīmējumā.

Kā iepriekš ziņots, "US Open" triumfēja 20 gadus vecā Japānas tenisiste Naomi Osaka, taču lielāko uzmanību izpelnījās viņas oponentes amerikāņu zvaigznes Serēnas Viljamsas neveiksmes un strīdi ar tiesnešiem.

Vispirms Viljamsa saņēma brīdinājumu par trenera palīdzību no tribīnēm, tad zaudēja punktu, par raketes salaušanu tiekot pie atkārtota brīdinājuma, bet vēlāk zaudēja arī geimu, pieprasot atvainošanos no tiesneša Karlosa Ramosa, nosaucot viņu par zagli un draudot, ka viņas dzīves laikā viņš vairs nekad netiesās viņas spēles.

Notikušais sacēla milzu ažiotāžu un diskusijas sociālajos tīklos un starp sporta apskatniekiem. Savu redzējumu arī parādījis karikatūrists Marks Naits (Mark Knight), kurš neglaimojoši attēlojis amerikāņu zvaigzni.

Zīmējumā 36 gadus vecā amerikāniete dusmās lēkā uz salauztās raketes, bet fonā mača tiesnesis jautā japāņu sportistei, vai viņa var vienkārši ļaut uzvarēt Viljamsai.

Zīmējums izsaucis asu reakciju pret tā autoru. Cilvēki norāda, ka Viljamsa attēlota kā "histēriska melnādainā", savukārt zīmējumā izceltās lūpas esot rasistisks žests. Savukārt Osaka, kura nāk no Haiti, ir baltādaina un zīmējumā attēlota kā "melnādaino dusmu upure".

Svarīgākais