Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Latvijas tenisistēm nākamais mačs izbraukumā pret Krieviju

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Latvijas sieviešu tenisa izlase "Fed Cup" Pasaules 2. grupas "play off" mačā 21. un 22. aprīlī izbraukumā sacentīsies ar Krievijas izlasi, noskaidrojās otrdien notikušajā izlozē.

Kamēr Latvijas komanda pagājušajā nedēļā uzvarēja Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupas turnīrā Tallinā, kur pieveica Turciju (2:1), Poliju (2:1), Austriju (3:0) un Serbiju (2:1), Krievijai bija tikai viens mačs, Pasaules 2. grupas 1. kārtas cīņā izbraukumā ar 1:4 ciešot sakāvi Bratislavā pret Slovākiju.

Krievija šodienas izlozē bija viena no četrām izsētajām komandām, kuru pulkā bija arī Spānija, Ukraina un Lielbritānija. Lai arī no šī kvarteta rangā visaugstāk atrodas Krievija (8. vieta), tieši šīs komandas dabūšana Latvijai uzskatāma par veiksmīgāko variantu.

Krievija ir četrkārtēja "Fed Cup" čempione, visus titulus izcīnot piecu gadu laikā (2004, 2005, 2007, 2008). Krievijas izlase pēdējos gados regulāri spēlē bez līderēm un pagājušajā nedēļā uz Slovākiju aizsūtīja otro sastāvu - spēlēja Natālija Vihļjanceva, Anna Kaļinska, Anastasija Potapova un Veronika Kudermetova.

Tā kā aprīlī gaidāmais mačs Krievijai būs par palikšanu pasaules 16 spēcīgāko komandu divīzijā, tenisai lielvalstij sagaidāms daudz spēcīgāks sastāvs. Abām komandām tā būs pirmā tikšanās, tāpēc mača norises vieta tika noteikta ar izlozes palīdzību.