SAGAIDĀM ČEMPIONI: Šovakar Rīgā ierodas "French Open" uzvarētāja Ostapenko

© Scanpix

Sestdien, 8.jūnijā, Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko sensacionāli triumfēja Francijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīrā un kļuva par pirmo neizsēto čempioni kopš 1933. gada. Šis kļuvis par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē.

Jeļena Ostapenko kopā ar savu mammu un komandu jau šovakar atgriezīsies dzimtenē ar avioreisu no Parīzes. Plānotais ierašanās laiks plkst. 22.15. Latvijas Tenisa savienība aicina visus, kam ir tāda iespēja, sagaidīt Latvijas lepnumu - Francijas atklātā tenisa čempionāta uzvarētāju Jeļenu - lidostā.

Kā tika vēstīts, "French Open" finālā Ostapenko fantastiski atspēlējās un ar 4-6, 6-4, 6-3 pieveica rumānieti Simonu Halepu, kura uzvaras gadījumā būtu kļuvusi par jauno WTA ranga līderi. Ostapenko un Halepa pirmo reizi tikās kortā oficiālā spēlē, savukārt Rumānijas tenisiste otro reizi spēlēja "French Open" finālā, atkal paliekot bez čempiona titula.

Ostapenko turnīru noslēdza ar 299 tīri uzvarētām izspēlēm, kas ir vairāk nekā šajā turnīrā iespēja jebkurš cits tenisists gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Šobrīd Jeļena Ostapenko ir jaunākā "Grand Slam" čempione kopš 2006. gada, kad 19 gadu vecumā "US Open" uzvarēja krievu zvaigzne Marija Šarapova. Kā arī otra jaunākā tenisiste, kas virs savas galvas paceļ prestižo Lenglēnas vārdā nosaukto trofeju.

Aļona Ostapenko / Dmitrijs Suļžics, F64

Pēc uzvaras Parīzē Jeļena atgūs sev Latvijas pirmās raketes titulu, kurš no 2016. gada rudens piederējis Anastasijai Sevastovai. Ostapenko ir pārrakstījusi Latvijas tenisa vēsturi - līdz šim neviens nav triumfējis vienspēlēs "Grand Slam" turnīrā. Pirms trim gadiem "French Open" pusfinālā spēlēja Ernests Gulbis, kas bija līdz šim lielākais Latvijas tenisistu panākums vienspēlēs. 1989.gadā Larisa Savčenko-Neilande (ar Natašu Zverevu) kļuva par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju dāmu dubultspēlē un 1991.gadā Vimbldonā.

Par uzvaru Parīzē Jeļena saņems 2,1 miljonu eiro lielu balvu un 2000 reitinga punktus, kas ļāva viņai šodien atjaunotāja WTA reitingā pakāpties uz godpilno 12. pozīciju. Šīs ir Ostapenko profesionālās karjeras rekords (līdz šim visaugstākā pozīcija bijusi 33).

"Šī ir fantastiska uzvara, kura satrieca visu tenisa pasauli! Spēles sākumā tenisistes apmainījās ar uzvarām pie pretinieces servēm un cīņa bija diezgan līdzīga. Bet izšķirojošā, trešajā setā Ostapenko paradīja savu raksturu un iespaidīgi atspēlējas - no 1-3 viņa panāca 6-3 un pelnīti izcīnīja čempiones titulu. Ir milzīgs lepnums un prieks par Aļonas uzvaru, neatlaidību un raksturu, jo sestdien viņa paradīja izcilu sniegumu un pierādīja, ka nav svarīgi, kāds ir pretinieks, galvenais spēlēt savu spēli. Aļona viņas vecumam apbrīnojami turējās visas spēles garumā - gan psiholoģiski, gan fiziski spēcīgi, gan emocionāli. Viņa nepadevās, bija mērķtiecīga, kad vajadzēja arī agresīva un ar savu raksturu satrieca pretinieci. Visas Latvijas Tenisa savienības vārdā sirsnīgi apsveicu Aļonu un viņas lielāko atbalstītāju - mammu, kura tribīnēs noteikti pārdzīvoja līdz spēles pēdējai sekundei, bet pēc tam patiesā saviļņojumā ar lepnumu dziedāja Latvijas himnu. Pateicības vārdi viennozīmīgi pienākas Aļonas trenerei Anavelai Medinai Garrigesai, kurai ir liels nopelns šī titula iegūšanā," teic Kārlis Lejnieks, LTS ģenerālsekretārs.

Svarīgākais