Bundulis: "Grindeks" Latvijas hokejā ieguldījis aptuveni vienu miljonu latu

Farmācijas uzņēmums AS "Grindeks" Latvijas hokejā ieguldījis teju vienu miljonu latu, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja "Grindeks" valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

Viņš teica, ka šāda ieguldījuma summa veidojas, ja saskaita kopējo ieguldījumu, kas veikts vairāku gadu garumā, kā arī ņemot vērā nesen noslēgto "Grindeks" un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) līgumu par 275 000 latu piešķiršanu, kas ļaušot papildināt LHF budžetu.

Bundulis atzīmēja, ka, tāpat kā izvērtējot jebkuru citu atbalsta projektu, arī šim projektam tiek izvērtētas reklāmas iespējas un ieguvumi "Grindeks" atpazīstamības un tēla veidošanā. Atbalstot Latvijas valstsvienību hokejā, uzņēmums sasniedz plašu auditoriju.

Kļūstot par Latvijas valstsvienības hokejā ģenerālsponsoru, tiek popularizēts "Grindeks" vārds ne tikai Latvijā, bet arī ārpus Latvijas robežām. Tā kā "Grindeks" produkciju eksportē uz 50 pasaules valstīm, uzņēmumam šis aspekts ir ļoti nozīmīgs, atzina "Grindeks" valdes priekšsēdētājs.

Viņš arī norādīja, ka lēmumu par sadarbību šādos projektos pieņem uzņēmuma valde, saskaņojot ar padomi.

"Hokejs ir viens no populārākajiem sporta veidiem ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē. Likumsakarīgi, ka "Grindeks" kā uzņēmums, kas aktīvi iesaistās veselīga dzīvesveida popularizēšanā, ir nolēmis atbalstīt tieši šo sporta veidu," skaidroja Bundulis.

Savukārt LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs paskaidroja, ka šādi sadarbības līgumi starp "Grindeks" un federāciju tiek slēgti katru gadu.

"Vienu gadu šī summa ir lielāka, citu gadu mazāka. Kopējā ieguldītā summa patlaban jau varētu sasniegt miljonu," sacīja Gorbunovs.

Viņš arī atzina, ka ieguldītā nauda nepieciešama federācijas ikdienas tēriņiem, lai tā spēj normāli eksistēt.

Jau ziņots, ka "Grindeks" ir viens no vadošajiem farmācijas uzņēmumiem Baltijas valstīs. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. "Grindeks" koncernā ir četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā, pārstāvniecības 11 valstīs.AS "Grindeks" peļņa šī gada pirmajos sešos mēnešos sasniegusi 3,7 miljonus latu. Savukārt koncerna apgrozījums 2012.gada pirmajā pusgadā bija 34,2 miljoni latu.