Krievija pirms spēlēm pret Latviju izsauc piecus NHL spēlētājus

"Mums ir nelielas problēmas ar NHL spēlētāju uzaicināšanu, jo jaunie IIHF noteikumi paredz, ka izsaukuma gadījumā viņus noteikti jāiekļauj sastāvā startam Pasaules čempionātā. Pagaidām tas attiecas uz diviem spēlētājiem," pirms "EuroChallenge" spēlēm pret Latviju teica Krievijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Zinetula Bilaļetdinovs.

Pirmajās četrās pārbaudes spēlēs Krievijas hokejisti izcīnījuši trīs uzvaras, divas reizes panākumu nodrošinot pēcspēles metienos. Cīņās pret vāciešiem piedzīvots zaudējums ar 3:4 un svinēta uzvara ar 3:2 (pēcspēles metienos), Slovākija pārspēta ar 2:1 (pēcspēles metienos) un 3:2.

Treniņnometne beigusies vārtsargam Vasilijam Košečkinam (“Severstaļ”), aizsargiem Andrejam Zubarevam (“Atlant”) un Jakovam Rilovam (CSKA), uzbrucējiem Romānam Ļudučinam (“Spartak”), Denisam Abduļinam (“Avtomobilist”), Mihailam Varnakovam (“Torpedo”), Jevgeņijam Skačkovam (“Ak Bars”), Igoram Musatovam (“Atlant”) un savainotajam Iļjam Zubovam.

“Kopumā esmu apmierināts ar pirmajām pārbaudes spēlēm, tikai otrajā cīņā pret slovākiem trešajā trešdaļā ielaidām divas ripas. Jau teicu hokejistiem, ka jāspēlē līdz galam. Citādi visi centās, “ teica Bilaļetdinovs. “No aizsargiem stabili spēlēja jaunie Čudinovs un Kiseļevičs. Spējīgi puiši, tikai jāstrādā. Esmu apmierināts, kā nospēlēja Rjasenskis, Birjukovs ar Medvedevu. Neapbēdināja neviens.”

Piektdien, 20. aprīlī, un sestdien, 21. aprīlī, Krievija izbraukumā Rīgā divas reizes spēlēs pret Teda Nolana vadīto Latvijas valstsvienību, kura izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas.

“Uz Rīgu ņemsim hokejistus, kuri šobrīd trenējas Novogorskas bāzē. Viņu vidū ir Terešenko, Žerdevs, Ņikuļins, Korņejevs, Zaripovs. Paskatīsimies, kādā gatavībā ir NHL spēlētāji, varbūt paņemsim viņus līdzi.”

Pavisam uz Krievijas nometni izsaukti pieci Krievijas spēlētāji – aizsargi Aleksejs Jemeļins un Ņikita Ņikitins, uzbrucējs Nikolajs Kuļomins, vārtsargs Semjons Varlamovs un Aleksandrs Burmistrovs.

Pirmajiem trijiem vēl nav līgumu nākamajai sezonai, tāpēc viņu vieta valstsvienībā nav garantēta. Citādi ir ar Varlamovu un Burmistrovu, jo jaunie Starptautiskās ledus hokeja federācijas noteikumi paredz, ka izsauktos NHL spēlētājus ar derīgiem līgumiem noteikti jāiekļauj izlasē.

“Pirmo reizi sastopos ar tādu noteikumu,” atzīst Krievijas valstsvienības galvenais treneris. “Uzskatu, ka tas ir netaisnīgs. Mēs uzaicinām puišus uz nometni. Var gadīties visādi...Nav labi piemērot tādas prasības.”

Varlamovs jau ir pievienojies izlasei un pirmdien sāks treniņus. Bilaļetdinovs cer, ka Pasaules čempionātā komandai varēs palīdzēt arī Jevgeņijs Malkins.

Svarīgākais