Daugaviņam un "Senators" Stenlijas kausa 1. kārtā pretiniekos "Rangers"

Ar zaudējumu Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulāro čempionātu noslēgusi Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Otavas „Senators” komanda, kas viesos atzina Ņūdžersijas „Devils” pārākumu – 2:3.

Pēc aizvadītās nakts cīņām kļuvuši zināmi visi Stenlija kausa izcīņas 1. kārtas pāri, „Senators” jācīnās ar Ņujorkas „Rangers”.

Lai gan spēles rezultātu atklāja „Senators”, mača turpinājumā veiksmīgāki bija „Devils” hokejisti. Divreiz atspēlējuši vienu vārtu deficītu (0:1 un 1:2), mājinieki vēlāk visā mačā svinēja panākumu ar 4:2. Pēdējo ripu Iļja Kovaļčuks raidīja jau tukšos „Senators” vārtos.

Kaspars Daugaviņš pēc vienas spēles izlaišanas atkal bija „Senators” sastāvā un 13 ar pusi minūšu laikā (13:33) izcēlās ar diviem metieniem pa pretinieku vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pēc šī mača noskaidrojās, ka „Senators” Austrumu konferencē ieņems astoto vietu un Stenlija kausa izcīņas 1. kārtā krustos nūjas ar konferences uzvarētājiem Ņujorkas „Rangers” hokejistiem.

Par Prezidenta balvas ieguvējiem (balva, kas tiek pasniegta regulārā čempionāta uzvarētājiem) jau otro gadu pēc kārtas kļuva Vankūveras „Canucks” komanda, kas pēdējā mačā ar 3:0 apspēlēja Edmontonas „Oilers” hokejistus. Vankūveras komanda par mata tiesu apsteidza Sentluias „Blues” un jau pieminēto Ņujorkas „Rangers”.

Tikmēr aizvadītās sezonas čempionvienības Bostonas „Bruins” Austrumu konferences noslēguma turnīra tabulā ierindojās otrajā vietā un Stenlijas kausa izcīņas pirmajā kārtā mērosies spēkiem ar Vašingtonas „Capitals” hokejistiem.