Bārtulim veikta operācija, atgriešanos prognozē janvārī

Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Bārtulis ticis pie rokas savainojuma, kā dēļ veikta operācija. Atveseļošanās process tiek prognozēts mēneša garumā, tāpēc laukumā spēlētāju varētu sagaidīt atgriežamies janvārī, vēsta laikraksts "Diena".

"Es pat īsti nevaru pateikt, kā guvu traumu. Vienā treniņā sāka sāpēt plaukstas locītava. Nodomāju, ka gan jau pāries, bet nākamajā dienā sāpes bija tik nopietnas, ka nevarēju rokā noturēt nūju. Ārsti konstatēja divu kauliņu nobīdi, un to atlikšanai vietā vajadzēja veikt nelielu operāciju," situāciju raksturoja Bārtulis. "Man jau uzreiz pateica, ka ārstēšanās ilgs četras līdz sešas nedēļas. Laiciņš jau ir pagājis. Pirmdien iešu pie ārsta, un tad jau redzēs, ko viņš teiks. Pagaidām uz ledus nevaru kāpt, jo pie mazākā satricinājuma šuves var izkustēties, un tad ārstēšanās process tikai ieilgs. Treniņus gan neesmu pārtraucis. Katru dienu pa divām stundām darbojos zālē."

Bārtulis šosezon Amerikas Hokeja līgā (AHL) aizvadījis 19 spēles, to laikā tiekot pie deviņiem rezultativitātes punktiem (1+8), 14 soda minūtēm un pozitīva lietderības koeficienta (+4). Diemžēl atgriešanās Filadelfijas "Flyers" rindās Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) neizskatās visai cerīga, taču interese par latviešu hokejistu esot diviem citiem līgas klubiem.

"Situācija ir diezgan sarežģīta. It kā ir pavīdējuši daži apmaiņas varianti, pēc kuru veikšanas es varētu nonākt citā organizācijā. Izskatās, ka tas nemaz nebūtu sliktākais variants," noteica Bārtulis.