Balcers spēles laikā guvis traumu

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien guva kājas traumu Šveices hokeja līgas (NL) regulārā čempionāta spēlē, kā dēļ, iespējams, nevarēs spēlēt ilgāku laika periodu.

Pirmā perioda pēdējā minūtē pēc pretinieka spēka paņēmiena Balcers pie laukuma apmales pagrieza labo kāju un tikai ar komandas biedru palīdzību pameta laukumu.

Latvieša pārstāvētā Cīrihes "Lions" komanda ziņoja, ka Balcers nogādāts slimnīcā pārbaužu veikšanai, taču pagaidām nav informācijas par traumas nopietnību.

Balcers šajā spēlē bija paguvis izdarīt rezultatīvu piespēli, bet "Lions" papildlaikā ar 5:4 (2:0, 1:0, 1:4, 1:0) pieveica "Ajoie" vienību.

Balcers laukumā pavadīja piecas minūtes un 44 sekundes, reizi mezdams pa pretinieku vārtiem un nopelnīdams +/- rādītāju +1. Viņš piektajā minūtē rezultatīvi piespēlēja Svenam Andrigeto, kurš atklāja rezultātu.

Pretinieku rindās pieteikumā nebija iekļauts latviešu uzbrucējs Emīls Veckaktiņš.

Šosezon Balcers deviņās NL spēlēs guvis trīs vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles.

Pārējie Latvijas hokejisti ar rezultatīvām darbībām neizcēlās. Uzbrucēja Denisa Smirnova pārstāvētā "Kloten" vienība savā laukumā ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) pieveica vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvēto Jonas-Rapersvillas "Lakers".

Smirnovs 13 minūtēs un 48 sekundēs laukumā divreiz meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus un uzvarēja sešos no 13 iemetieniem. Punnenovs devās laukumā uz maiņu, četrās minūtēs un 21 sekundē atvairot vienīgo metienu.

"Lausanne" bez Ronalda Ķēniņa pieteikumā mājās ar 6:0 (1:0, 3:0, 2:0) pieveica "Fribourg-Gotteron".

Čempionāta līderi ar 22 punktiem desmit spēlēs ir Balcera pārstāvētā Cīrihes "Lions". Trešā ar 18 punktiem ir "Lausanne", ceturtā ar 17 punktiem 11 mačos ir "Kloten", 16 punkti desmit spēlēs un septītā vieta ir "Lakers" komandai, Oskara Lapinska pārstāvētā Langnavas "Tigers" ar 14 punktiem deviņās cīņās atrodas astotajā vietā, bet "Ajoie" ar četriem punktiem deviņos mačos ieņem pēdējo vietu 14 komandu čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Cīrihes "Lions", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Lausanne" hokejistus.

Svarīgākais