PČH2024: Latvijas hokeja valstsvienība nespēj tikt līdzi Vācijas "buldozeram" un zaudē ar rezultātu 1:8

© Jekaterina Baranovska, kontekst.lv

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Ostravā pasaules čempionātā ceturtajā spēlē tiekas ar Vācijas valstsvienību.

3. periods

Latvijas vīriešu hokeja izlase trešdien Ostravā pasaules čempionātā ceturtajā spēlē ar rezultātu 1:8 (0:2, 1:5, 0:1) kapitulēja Vācijai, piedzīvojot pirmo neveiksmi šajās meistarsacīkstēs.

Latvijas izlasei vārtus guva Markuss Komuls.

2. periods

Latvijas vīriešu hokeja izlase Ostravā pasaules čempionātā ceturtajā spēlē pēc otrā perioda ar 1:7 zaudē Vācijas valstsvienībai.

Spēli tiešraidē pārraida televīzijas kanāls LTV7.

Latvijas izlasei vārtus guva Markuss Komuls.

1. periods

Latvijas vīriešu hokeja izlase Ostravā pasaules čempionātā ceturtajā spēlē pēc pirmā perioda ar 0:2 zaudē Vācijas valstsvienībai.

Spēli tiešraidē pārraida televīzijas kanāls LTV7.

Tāpat kā otrdienas spēlē, kurā latvieši ar 2:0 uzvarēja Kazahstānu, vārtus sargā Kristers Gudļevskis.

Vārtus Vācijas izlases labā guva Dominiks Kahūns un Kajs Vismans.

Vācieši vadībā izvirzījās spēles sestajā minūtē, kad latvieši ļāva Kahūnam tikt pie atlēkušās ripas un raidīt to vārtos. Nedaudz vēlāk vācieši izjauca Mika Indraša un Riharda Bukarta saspēli pie vārtiem, liedzot latviešiem izlīdzināt rezultātu.

Mača 12.minūtē Niko Šturms izslidoja viens pret Gudļevski, taču latviešu vārtsargs liedza viņam raidīt ripu tīklā. Četras minūtes pirms došanās pārtraukumā Latvijas izlase pirmo reizi spēlē tika pie iespējas spēlēt vairākumā, kurā Mārtiņam Dzierkalam neizdevās raidīt ripu tukšā vārtu stūrī.

Uzreiz pēc tam Rodrigo Ābols par grūdienu apmalē saņēma noraidījumu, vāciešiem nepilnas divas minūtes pirms perioda beigām panākot 2:0. Vismans apspēlēja uzreiz trīs Latvijas hokejistus un netraucēts raidīja ripu vārtos.

Latvijas izlase čempionātu sāka ar divām uzvarām papildlaikos, abos uzvaras vārtus gūstot Kasparam Daugaviņam. Sestdien latvieši ar 5:4 pārspēja Poliju, bet svētdien ar 3:2 - Franciju. Otrdien Latvija ar 2:0 apspēlēja Kazahstānu, tiekot pie pirmā panākuma pamatlaikā.

Vācija pirmajā spēlē ar 6:4 uzvarēja Slovākiju, bet nākamajos divos mačos piedzīvoja zaudējumus ar 1:6, atzīstot ASV un Zviedrijas pārākumu.

18.maijā Latvija tiksies ar Zviedriju, 19.maijā - ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.