Ozoliņš ievieš skaidrību par hokeja izlases sastāvu

Pēc vakardienas rīta treniņa Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks un viņa palīgi Harijs Vītoliņš un Leonīds Beresņevs izvēlējās 22 spēlētājus, kuri šodien dodas uz Zviedriju, kur 30. martā un 1. aprīlī aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Zviedrijas izlasi.

Kad vairs aktuāls nav Rīgas Dinamo, tas nenozīmē, ka hokejā iestājies klusums. Kā ik katru pavasari, arī šogad laiks pienācis nacionālajai izlasei, kura savam piecpadsmitajam pasaules čempionātam elites grupā gatavojas kopš pagājušās nedēļas. Jau ziemā daudz tika runāts par to, ka vienam otram no Dinamo nometnes pasaules čempionāts varētu izrādīties kā zobu sāpes un spēlētāju, kuri atteikšoties no braukšanas uz Bratislavu, būšot vairāk nekā citus gadus. Spekulācijas, minējumi, patiesības un puspatiesības bijušas dažādas, taču šobrīd ir tikai viens, kuram pieticis drosmes pateikt izlasei nē, un tas ir Jānis Sprukts. Kā jauna diena, tā parādās jauni uzvārdi. Te čempionātu domā izlaist Guntis Galviņš un Rodrigo Laviņš, gaidīšanas režīmā esot Aleksandrs Ņiživijs un Mārtiņš Karsums, bet pēdējais šajā sarakstā ir Lauris Dārziņš. Kopš pagājušās nedēļas izlases ģenerālmenedžera amatā ir Sandis Ozoliņš, un tieši viņam vislabāk vajadzētu zināt, kurš ir atteicies, kurš pats skrien uz izlasi.

– Sāksim ar Spruktu. Viņš tika iekļauts izlases kandidātu sarakstā un tika uzaicināts pievienoties izlasei, taču, beidzoties Dinamo sezonai, viņš neslēpās un izteica pateicību par uzaicinājumu, taču šogad izlasei nevarēšot palīdzēt. Iemesli – personīgi. Mēs Jāņa lēmumu respektējam un samierināmies ar esošo situāciju. Ar Rodrigo Laviņu esam savstarpēji vienojušies, ka arī viņš šogad nepalīdzēs izlasē. Kopīgi izvērtējām konkurenci uz aizsargu vietām un vienojāmies. Guntim Galviņam ir trauma, un mums ir Dinamo ārstu oficiālais slēdziens par viņa veselības stāvokli, kurš liedz Guntim spēlēt čempionātā. Mārtiņam Karsumam nesen tika veikta ceļgala operācija, kura prasīja ķirurģisku iejaukšanos. Šobrīd Mārtiņš iziet atjaunošanās kursu, un no izlases puses tiek darīts viss, lai viņš pēc iespējas ātrāk pievienotos izlasei. Tas pats sakāms arī par Aleksandru Ņiživiju. Arī viņam ir savainojums, kuru vajag sadziedēt, taču viņam nav nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās. Ņiživijs jau ir piedalījies izlases treniņā, bet ne nodarbībās uz ledus. Lauris Dārziņš? Personīgi es neesmu dzirdējis, ka Lauris nevēlas spēlēt. Esmu ar viņu runājis personīgi, un man nav pamata pat aizdomām, ka viņš nebrauks uz Bratislavu, – situāciju ar tā sauktajiem šaubīgajiem izlases kandidātiem skaidro izlases ģenerālmenedžeris Sandis Ozoliņš.

Stājoties jaunajā amatā, Ozoliņš jau paspējis apzināt arī Ziemeļamerikā spēlējošos, un ar visiem situācija ir vienāda:

– Ziemeļamerikā mūs interesē Kārlis Skrastiņš, Artūrs Kulda un Kaspars Daugaviņš. Visi ir piekrituši pievienoties izlasei, taču es nevaru par 100% solīt, ka tā tas tiešām notiks. Šo spēlētāju ierašanās izlasē būs atkarīga no tā, kad viņiem beigsies sezona. Ja tūlīt pēc regulārās sezonas beigām, tad viņi izlasei pievienosies laikus, ja būs play off, tad vēlāk vai vispār ne.

***

UZZIŅAI

Latvijas izlases sastāvs pret Zviedriju

Vārtsargi

Edgars Masaļskis (Jugra, Krievija) 102 222 2,21

Edgars Lūsiņš (Dinamo) 5 10 2,00

spēlētājs, spēles izlasē, zaudētie vārti, vidēji spēlē zaudētie vārti

Aizsargi

Georgijs Pujacs (Sibirj, Krievija) 114 3+17=20 92

Oskars Cibuļskis (Dinamo) 11 0+1=1 10

Kristaps Sotnieks (Dinamo) 39 1+4=5 22

Māris Jass (Ņeftehimik, Krievija) 30 0+2=2 40

Jānis Andersons (Dinamo) 44 1+2=3 4

Alberts Iliško (Nynashamns IF, Zviedrija) 3 0+1=1 0

Mārtiņš Jakovļevs (HK Rīga) 3 0+0=0 0

Mārtiņš Porejs (HK Rīga) 3 0+0=0 0

Uzbrucēji

Andris Džeriņš (Dinamo) 22 6+4=10 6

Roberts Bukarts (Dinamo) 9 5+2=7 22

Gints Meija (Dinamo) 22 2+7=9 8

Mārtiņš Cipulis (Amur, Krievija) 117 40+35=75 50

Sergejs Pečura (Krilja Sovetov, Krievija) 19 3+3=6 8

Roberts Jekimovs (Jokipojat,

Somija) 16 1+2=3 14

Armands Bērziņš (HKP, Somija) 86 5+21=26 125

Kaspars Saulietis (HPK, Somija) 15 4+2=6 24

Juris Štāls (Dinamo) 64 6+16=22 32

Raimonds Vilkoits (HK Rīga) debitants

Vitālijs Pavlovs (Liepājas metalurgs) 3 0+0=0 0

Ronalds Ķēniņš (Lions, Šveice) 2 0+0=0 0

*spēlētājs, spēles izlasē, vārti+piespēles=punkti, soda minūtes

Svarīgākais