Valdība lems par iespēju 2017. gadā Rīgā rīkot pasaules hokeja čempionātu

Valdība šodien lems par atbalstu ierosinājumam 2017.gadā Rīgā rīkot pasaules hokeja čempionātu, liecina sēdes darba kārtība.

Vēstulē Starptautiskajai Hokeja federācijai premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") norāda, ka tiesības rīkot pasaules hokeja čempionātu 2006.gadā Latvijai ir bijis gan lielisks pozitīvs izaicinājums, gan iespēja pierādīt, ka Latvija ir spējīga rīkot šāda līmeņa starptautiskus pasākumus.

"Ņemot vērā pieredzi, ko Latvija guva pasākuma īstenošanā, vēlos sniegt personisku morālu atbalstu Latvijas Hokeja federācijas centieniem iegūt tiesības atkārtoti rīkot pasākumu 2017.gadā," klāsta premjers.

Viņš arī pauž cerību, ka, neskatoties uz budžeta taupības pasākumiem, valdība varētu izvērtēt atbalsta sniegšanu čempionāta sarīkošanai, jo, pēc Dombrovska domām, šāda pasākuma rīkošana ir iespēja veicināt un sekmēt valsts ekonomiku.

"Nobeigumā vēlos izteikt cerību, ka Latvija un Rīga iegūs tiesības rīkot SLHF pasaules hokeja čempionātu 2017.gadā un tādējādi valstij būs gods vest kopā nācijas ar šādas nozīmes starptautiska sporta notikuma starpniecību," vēstules beigās raksta Dombrovskis.

Svarīgākais