Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Blackhawks" NHL draftā ar pirmo numuru izvēlas kanādiešu uzbrucēju Bedārdu

© Getty Images via AFP/Scanpix/Leta

Ar pirmo numuru Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā trešdien tika izvēlēts kanādiešu uzbrucējs Konors Bedārds, kurš nonācis Čikāgas "Blackhawks" vienībā.

17 gadus vecais Bedārds šosezon pasaules U-20 čempionātā septiņās spēlēs sakrāja 23 (9+14) punktus un palīdzēja Kanādas valstsvienībai izcīnīt pirmo vietu. Viņš arī aizvadīja rezultatīvu sezonu Kanādas Junioru līgas (CHL) sistēmā esošajā Rietumu Hokeja līgā (WHL), kļūstot par pirmo spēlētāju kopš 1995./1996.gada sezonas, kuram izdevies gūs vairāk nekā 140 punktus.

Tāpat viņš saņēma Starptautiskā Hokeja federācijas (IIHF) 2022./2023.gada sezonas labākā spēlētāja balvu.

"Tas ir neticami," pēc drafta teica Bedārds. "Būt šeit kopā ar ģimeni ir sapņu piepildījums. Nevaru sagaidīt, kad varēšu ķerties pie darba Čikāgā."

Ar otro numuru Anaheimas "Ducks" izraudzījās zviedru centra uzbrucēja Leo Kārlsonu, kurš Zviedrijā bija Rodrigo Ābola komandas biedrs "Orebro" vienībā.

Savukārt Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" ar trešo numuru izvēlējās Edamu Fantili. Mičiganas Universitātes uzbrucējs pārstāvēja Kanādas izlasi ne tikai U-20 pasaules čempionātā, bet arī pieaugušo meistarsacīkstēs, atzīmējoties ar gūtiem vārtiem arī pusfināla mačā pret Latviju.

Ar ceturto numuru Sanhosē "Sharks" tikai pie Viljama Smita, Monreālas "Canadiens" ar piekto numuru izraudzījās šveiciešu aizsargu Davidu Reinbaheru, bet ar sesto numuru tika draftēts Dmitrijs Simaševs, kurš nonācis Arizonas "Coyotes" komandā.

Filadelfijas "Flyers" ar septīto numuru izraudzījās Matveju Mičkovu, Raienu Leonardu ar astoto numuru izvēlējās Vašingtonas "Capitals", Neitu Danielsonu ar devīto numuru draftēja Detroitas "Red Wings", kamēr ar desmito numuru Sentluisas "Blues" izvēlējās Daliboru Dvorski.

Zermgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" drafta pirmajā kārtā ar 13.numuru izraudzījās amerikāni Zenku Bensonu, bet Teodora Bļugera Vegasas "Golden Knights" ar 32.numuru izvēlējās zviedru uzbrucēju Dāvidu Ēdstremu.

Šodien norisināsies arī atlikušās drafta kārtas.