Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Bļugera vārds tiks iegravēts uz Stenlija kausa

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas hokejista Teodora Bļugera vārds tiks iegravēts uz Stenlija kausa, portālam "Sportacentrs.com" apstiprināja hokejista tēvs Valentīns Bļugers.

Jau ziņots, ka Bļugera pārstāvēta Vegasas "Golden Knights" otrdien finālsērijas piektajā spēlē ar 9:3 uzvarēja Floridas "Panthers" un sērijā triumfēja ar 4-1, izcīnot Stenlija kausu pirmo reizi kluba vēsturē.

Latvijas uzbrucējs Stenlija kausa izcīņas finālsērijā nepiedalījās, bet kopumā izslēgšanas spēlēs laukumā devās sešos mačos, kuros tika pie diviem (1+1) punktiem un pozitīva lietderības koeficienta +1.

Lai Bļugera vārds tiktu iegravēts uz Stenlija kausa, viņam finālsērijā laukumā bija jādodas vismaz vienā spēlē vai arī to var izdarīt pēc komandas pieprasījuma. Spēlētāja tēvs norādīja, ka "Golden Knights" ir iesniegusi sarakstu ar papildu personām, kuru vārdi tiks iegravēti uz kausa, un tajā iekļauts arī Latvijas hokejists.

"Visi var nomierināties - viņa vārds ir uz kausa," portālam "Sportacentrs.com" teica Valentīns Bļugers. "Ceru, ka Stenlija kauss šovasar paviesosies arī Latvijā. Zinu, ka Teodors pats to ļoti vēlēsies, taču pirms šodienas viņš par tādiem plāniem vēl īpaši negribēja runāt, kamēr vēl nebija nodrošināta uzvara finālsērijā."

Līdz šim vienīgais latvietis kurš virs galvas bija cēlis prestižāko hokeja trofeju bija aizsargs Sandis Ozoliņš, kurš Stenlija kausā triumfēja 1996.gadā kopā ar Kolorādo "Avalanche", finālsērijā pieveicot tieši "Panthers".

"Golden Knights" savā vien sešus gadus ilgajā vēsturē finālā spēlēja jau otro reizi, pirmajā piegājienā debijas sezonā 2018.gadā Stenlija kausa finālā ar 1-4 zaudējot Vašingtonas "Capitals".