Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

PČH. Savainotā Džeriņa vietā tiks pieteikts Golovkovs

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Savainotā Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Andra Džeriņa vietā pasaules čempionātā tiks pieteikts Georgs Golovkovs, vēsta Latvijas Televīzijas sporta redakcija.

Džeriņam cirkšņa savainojums liegs piedalīties mačā un viņa vietā tiks pieteikts Golovkovs, apstiprinājis Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

27 gadus vecais Golovkovs nav spēlējis pasaules čempionātā pieaugušajiem un viņš bija viens no tiem hokejistiem, kuri turnīra gaitā aizvadīja treniņus, lai nepieciešamības gadījumā varētu aizstāt savainotos spēlētājus.

Latvijas izlase otrdien B apakšgrupas noslēdzošajā mačā tiksies ar Šveici. Ja pirms tam Slovākija nezaudēs punktus pret Norvēģiju, Latvijas izlasei ceturtdaļfināla sasniegšanai vajadzēs gūt vismaz vienu punktu pret Šveici.

B grupā 18 punkti sešās spēlēs ir Šveicei, 13 - Čehijai un 11 punkti - piecas cīņas aizvadījušajai Kanādai, kuras jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīra spēlēs. 11 punktus sešās cīņās sakrājusi Latvija, astoņi punkti ir Slovākijai, četri sešās spēlēs - Kazahstānai un piecās - Norvēģijai, bet punktus nav guvusi Slovēnija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies līdz 28.maijam.