Latvijas hokeja izlase pēc pirmā perioda zaudē Kanādai

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas vīriešu hokeja izlase pasaules čempionāta pirmajā spēlē pēc pirmā perioda ar rezultātu 0:2 zaudē Kanādai.

Maču no "Arēnas Rīga" tiešraidē translē kanāls LTV7.

Vārtus Kanādas izlases labā guva Losons Krouzs un Skots Lotons.

Spēle iesākas ļoti neveiksmīgi meistarsacīkšu saimniekiem, jo jau 52.sekundē Ivaru Punnenovu pārspēja Krouzs, kurš pēc ātra uzbrukuma izkārtoja sev metienu un netraucēts raidīja ripu vārtos. Piektajā minūtē pēc Makenzija Vīgera metiena ripa rikošetā trāpīja pa Latvijas izlases spēlētāju un pēc tam tās lidojuma virzienu pielaboja Lotons - 2:0.

Pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem Punnenova vietā vārtos stājās Artūrs Šilovs. Perioda turpinājumā sekojošo mazākumu pēc Jāņa Jaka noraidījuma mājinieki izturēja un trešdaļas vidū Latvijas hokejisti pirmo reizi mačā nopietni apdraudēja kanādiešu vārtu drošību.

Septiņas minūtes pirms perioda beigām pēc pārkāpuma pret Robertu Mamčicu kanādiešus mazākumā atstāja Džeks Makbeins. Vairākumā spēcīgs un brīvs metiens padevās Rodrigo Ābolam, taču ripa tika raidīta virsū pretinieku vārtsargam Semjuelam Montebultam.

Jau ziņots, ka apakšgrupas pirmajā spēlē piektdien Čehija ar rezultātu 3:2 uzvarēja Slovākiju.

B apakšgrupā spēlēs arī Šveice, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies līdz 28.maijam.

Svarīgākais