Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Andersons: Ar katru spēli paliekam arvien drošāki laukumā

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Latvijas vīriešu hokeja izlases spēlētāji, gatavojoties gaidāmajam pasaules čempionātam, sāk labāk saprasties laukumā, sarunā ar aģentūru LETA secināja Latvijas valstsvienības hokejists Toms Andersons.

Jau ziņots, ka Latvija, tiekoties ar Šveici otro reizi divās dienās, guva panākumu ar rezultātu 5:1 (1:1, 1:0, 3:0). Pirms šī mača Latvija bija pārspējusi šveiciešus pēdējo reizi 2015.gadā, pēc tam sekojot 14 zaudējumiem pēc kārtas.

"Šodien aizvadījām labu spēli, daudzas lietas izdevās," pēc uzvaras pār Šveici teica Andersons. "Protams, ir daudz pie kā piestrādāt, taču kopumā šodien nospēlējām daudz labāk nekā vakar."

Dienu iepriekš Latvijas hokejisti atzina Šveices pārākumu ar 3:5, taču Andersons izcēla, ka Latvijas valstsvienība ar katru maču progresē un laukumā spēj parādīt labāku sniegumu.

"Parādās labāka ķīmija maiņās, sākam viens otru vairāk saprast un ar katru spēli paliekam arvien drošāki laukumā," piebilda spēlētājs.

Andersons šajā sagatavošanās posmā pārbaudes spēlēs izcēlies ar diviem gūtiem vārtiem, kamēr viņa pirmais precīzais metiens, kas ilgu laiku arī bija vienīgais vārtu guvums pieaugušo valstsvienības rindās, bija pirms vairāk nekā astoņiem gadiem.

"Laikam izlasē esmu tāds vēlais zieds, kas vēlāk uzplauka. Pēdējos divus gadus jūtu, ka esmu daudz progresējis un kļuvis par labāku spēlētāju, tas arī parādās laukumā valstsvienībā," runājot par savu sniegumu, secināja hokejists.

Sagatavošanās posmā Latvijas valstsvienībai vēl atlikusi viena pārbaudes spēle 4.maijā, kad latvieši izbraukumā stāsies pretī Dānijai.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīkos Somijas pilsētā Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.