Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Bļugers gūst pirmos vārtus "Golden Knights" sastāvā un palīdz uzvarēt "Flyers"

© USA TODAY Sports/Scanpix/Leta

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers otrdien guva savus pirmos vārtus Vegas "Golden Knights" komandas sastāvā, palīdzot izcīnīt uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā.

Lasvegasas komanda izbraukumā ar rezultātu 5:3 (1:0, 2:1, 2:2) uzvarēja Filadelfijas "Flyers".

Spēles devītajā minūtē Pāvels Dorofejevs ieguva "Golden Knights" komandai vadību, ko otrā perioda otrajā minūtē Ivans Barbaševs nostiprināja. Pēc nedaudz vairāk kā sešām minūtēm Treviss Senheims vienus vārtus atguva, taču perioda 12.minūtē Bļugers izmantoja pretinieku apjukumu pie saviem vārtiem un pēc ripas iegūšanas raidīja to mērķī - 3:1.

Trešajā periodā uz Žonatana Maršeso gūtajiem vārtiem atbildēja Niks Sīlers un Morgans Frosts, bet maču ar metienu tukšos vārtos noslēdza Barbaševs.

Maršeso uzvarētāju rindās spēli noslēdza ar trīs rezultativitātes punktiem. Džonatans Kviks savā jaunajā komandā uzvaru sēriju pagarināja līdz četriem mačiem, apturot 27 metienus. Viņš uzvarām bagātāko ASV vārtsargu sarakstā panāca Džonu Venbīsbruku, abiem svinot pa 374 uzvarām un dalot otro vietu, bet par 17 panākumiem vairāk ir Raienam Milleram.

Bļugers šajā duelī uz ledus pavadīja 13 minūtes un četras sekundes, nepilnu pusminūti spēlējot arī mazākumā. Latviešu hokejists trīsreiz meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus, uzvarēja piecos no 11 iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Šajā sezonā viņam 52 mačos ir trīs gūti vārti, 11 rezultatīvas piespēles un negatīvs lietderības koeficients -7.

"Golden Knights" ar 90 punktiem 68 mačos ieņem pirmo vietu Rietumu konferencē, kamēr "Flyers" ar 59 punktiem 67 cīņās ir priekšpēdējā, 15.pozīcijā Austrumos.

Ceturtdien "Golden Knights" savā laukumā tiksies ar Kalgari "Flames".