Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensona pārstāvētā "Sabres" izcīna piekto uzvaru pēc kārtas; Bļugeram zaudējums

© Scanpicx

Piekto uzvaru pēc kārtas ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē izcīnīja Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā vienība Bufalo "Sabres", kamēr Teodors Bļugers un Pitsburgas "Penguins" cieta zaudējumu.

"Sabres" viesos ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:0, 1:2) pieveica Vinipegas "Jets", bet "Penguins" ar 2:3 0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:2) pēcspēles metienos atzina Vašingtonas "Capitals" pārākumu. Latvieši pie rezultativitātes punktiem netika.

Girgensons mačā ar "Jets" laukumā pavadīja 12 minūtes un 43 sekundes, no kurām minūti un 36 sekundes spēlēja mazākumā. Metienus vārtu rāmī viņš neizpildīja, uzvarēja vienā no četriem iemetieniem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Sabres" labā vārtus guva Ouens Pauers, Teidžs Tompsons un Viktors Ūlofsons, bet Rasmuss Dalīns un Džefs Skiners atdeva pa divām rezultatīvām piespēlēm. Mājinieku sastāvā precīzi bija Neits Šmits un Pjērs-Liks Dibuā.

Tikmēr Bļugers savas vienības zaudējumā laukumā bija 14 minūtes un septiņas sekundes, no kurām divas minūtes un desmit sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs izpildīja vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku raidījumu, uzvarēja četros no astoņiem iemetieniem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Vārtus "Penguins" labā guva Dentons Heinens un Braiens Rasts, bet "Capitals" sastāvā precīzi bija Aleksandrs Ovečkins un Markuss Jūhansons. Uzvaras pēcspēles metienu mājiniekiem realizēja Niklass Bekstrēms.

"Penguins" un "Sabres" turpina cīnīties par vietu Stenlija kausa izcīņā un pašlaik Pitsburgas vienība ar 57 punktiem 48 spēlēs atkāpusies uz astoto vietu Austrumu konferencē, kamēr Bufalo kluba rēķinā ir par diviem punktiem mazāk un devītā pozīcija. Tieši "Capitals" apsteiguši Pitsburgas komandu un pašlaik ar 59 punktiem ir septītā, taču aizvadījuši par trim mačiem vairāk. Sestie ar 60 punktiem 48 mačos ir Ņujorkas "Rangers".