Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons raida ripu tukšos vārtos uzvarā pār "Canucks"; Merzļikinam 33 atvairīti metieni neveiksmē

© USA TODAY Sports/Scanpix/Leta

Zemgus Girgensons sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē guva vārtus un palīdzēja Bufalo "Sabres" izcīnīt panākumu izbraukumā, kamēr citā mačā Elvja Merzļikina Kolumbusas "Blue Jackets" piedzīvoja neveiksmi pret Pitsburgas "Penguins", kuras rindās savainojuma dēļ joprojām nespēlē Teodors Bļugers.

"Sabres" izbraukumā ar rezultātu 5:1 (2:0, 0:1, 3:0) pārliecinoši uzvarēja Vankūveras "Canucks", izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas.

Girgensons guva vārtus spēles 57.minūtē, kad pretinieku vārtsargs jau bija pametis vārtus, un Latvijas hokejistam pēc Viktora Ūlofsona un Kaila Okposo piespēlēm atlika ripu raidīt tukšā vārtu rāmī.

Latviešu uzbrucējs uz ledus pavadīja kopā 12 minūtes un septiņas sekundes, no kurām minūti un 44 sekundes spēlēja mazākumā. Tāpat viņš izpildīja vienu spēka paņēmienu, bloķēja četrus metienus, uzvarēja trijos no deviņiem iemetieniem, vienu reizi precīzi meta pa vārtiem un noslēdza maču ar lietderības koeficientu +1.

Pirmajā trešdaļā "Sabres" labā vārtus guva Rasmuss Dālins un Alekss Tačs, taču otrajā periodā "Sabres" vārtsargu pārspēja Konors Konors Gārlends, samazinot deficītu līdz vieniem vārtiem.

Noslēdzošās trešdaļas otrajā minūtē divu vārtu pārsvaru atjaunoja Ūlofsons, kurš guva vārtus arī minūti pēc Latvijas hokejista precīzā metiena, un nodrošināja "Sabres" pārliecinošu uzvaru.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Ūlofsons, kurš diviem gūtiem vārtiem pievienoja arī rezultatīvu piespēli.

"Sabres" vārtus sargāja Kreigs Andersons, kurš tika galā ar 29 metieniem, bet otrā laukuma galā Tečers Demko atvairīja 22 metienus.

Citā spēlē Merzļikina "Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 3:6 (2:0, 1:3, 0:3) piekāpās Pitsburgas "Penguins".

Merzļikins atvairīja 33 no 39 pretinieku metieniem, tiekot galā ar 84,6% pa viņa sargātājiem vārtiem raidītajām ripām.

Laukuma saimnieki pirmajā trešdaļā guva vārtus, precīziem esot Būnam Dženeram un Džekam Roslovikam.

Otrajā periodā pēc spēlētām gandrīz četrām minūtēm pirmos vārtus "Penguins" labā guva Džošs Ārčibolds, taču Kolumbusas komandas divu vārtu pārsvaru atjaunoja Kents Džonsons. Trešdaļas turpinājumā "Penguins", pateicoties Jana Ruta un Dentona Heinena vārtiem, panāca neizšķirtu 3:3.

Izšķirošajā periodā "Penguins" panākumu kaldināja Sidnija Krosbija, Heinena un Broka Makgina precīzie metieni.

Bļugers guva savainojumu vienā no pārbaudes spēlēm un regulārajā čempionātā laukumā vēl nav devies.

Austrumu konferencē "Penguins" ar deviņiem punktiem piecās spēlēs ir otrā, "Sabres" ar astoņiem punktiem piecās cīņās ir par vienu pozīciju zemāk, bet "Blue Jackets" ar četriem punktiem sešos dueļos atrodas 16.vietā.