Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Avalanche" trešoreiz izcīna Stenlija kausu [papildināts]

© USA TODAY Sports/Scanpix/Leta

Stenlija kausa izcīņas finālsērijas sestajā spēlē Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolorādo "Avalanche" Tampā uzvarēja, trešo reizi komandas vēsturē izcīnot Stenlija kausu.

Kolorādo "Avalanche" viesos pārspēja Tampabejas "Lightning" ar 2:1 (0:1, 2:0, 0:0), sērijā panākot 4-2 un pārtraucot pretinieku divu gadu panākumu sēriju.

Rezultātu mājinieku labā ceturtajā minūtē pēc Ondržeja Palāta piespēles atklāja Stīvens Stemkoss, kurš guva savus 11.vārtus šajā Stenlija kausa izcīņā, - 1:0.

Tomēr otrajā periodā viesi guva divus vārtus, panākot uzvaru. 22.minūtē savus 13.vārtus šajā Stenlija kausa izcīņā guva Neitans Makinons, bet uzvaras vārtus 33.minūtē iemeta Arturi Lehkonens - 2:1.

"Avalanche" vārtsargs Kempers tika galā ar 22 no 23 mājinieku mestajām ripām, bet "Lightning" vārtsargs Andrejs Vasiļevskis atvairīja 28 no 30 metieniem.

"Sajūtas ir kā neticība," pēc spēles sacīja Makinons. "To ir grūti aprakstīt. Redzēt visu šo cīņu ir neticami. Vārdi nevar aprakstīt to, ko es šobrīd jūtu."

Par Stenlija kausa izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju gan netika atzīts atzīts Makinons, bet Kolorādo vienības aizsargs Keils Makārs.

23 gadus vecais kanādietis 19 izslēgšanas spēlēs guva astoņus vārtus un sakrāja 21 rezultatīvu piespēli.

"Viss darbs, ko šie puiši ir ieguldījuši... Ir tik lieliski būt daļai no viņiem, saņemot atalgojumu par to," sacīja Makārs. "Es esmu tik lepns par puišiem."

Viņš pasmaidīja, paskatoties uz Stenlija kausu.

"Jūs redzat to kā bērns, uzaugot ar tā attēliem pie sienas," sacīja Makārs. "Tas ir sirreāli. Tas ir pārsteidzoši."

"Avalanche" kapteinis Gabriels Landeskogs,slidojot ar kausu, domāja par tiem, kas palīdzēja īstenot viņa sapņus.

"Tā ir vairāk nekā 20 gadus ilga sapņošana un vēlme pēc kausa, un tā ir strādāšana, lai to sasniegtu," sacīja Zviedrijas kreisās malas uzbrucējs. "Tā ir daudzu gadu darba kulminācija. Tas ir neticami. Es joprojām nespēju tam noticēt."

"Viņi vienkārši tik ļoti vēlējās uzvarēt un darīt to visiem spēkiem, un tas viss summējas un padara mūs par komandu, pret kuru ir grūti spēlēt," viņš teica par komandas biedriem. "Cerības, ko likām uz sevi, lai būtu lieliski, lai strādātu priekš sevis. Mums bija astoņas vai deviņas uzvaras, ko panācām pēc būšanas iedzinējos. To ir grūti izdarīt."

Par vienīgo komandu NHL vēsturē, kas atspēlējās no 1-3 sērijā un izcīnīja uzvaru Stenlija kausa finālā, kā to šovasar mēģināja izdarīt "Lightning", 1942.gadā kļuva Toronto "Maple Leafs".

"Avalanche" trešo reizi izcīnīja Stenlija kausu, pirmo trofeju to paveicot 1996.gadā ar Sandi Ozoliņu sastāvā un atkārtojot šo panākumu 2001.gadā. "Lightning" kontā bez iepriekšējo divu sezonu tituliem ir arī uzvara 2004.gadā.

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa izcīņas finālsērijā "Lightning" ar rezultātu 4-1 uzvarēja Monreālas "Canadiens".