Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Latvijas hokeja komanda spēlē zaudēja Čehijai ar rezultātu 1:5

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien pasaules čempionāta ceturtajā mačā tiksās ar Čehiju, abām izlasēm cīnoties par svarīgiem punktiem cīņā par ceturtdaļfinālu.

Latvija zaudēja ar rezultātu 1:5

Pirmie vārti krita spēles piektajā minūtē, kad pēc uzmetiena no zilās līnijas Merzļikins ripu atvairīja, taču tieši uz nūjas Hinekam Zohornam, kurš raidīja ripu pustukšos vārtos - 1:0 Čehijas izlases labā.

Pēc Oskara Batņas noraidījuma, kas tika saņemts savu vārtu priekšā, aizsargājot Merzļikinu no pretinieku uzbrucējiem, čehi 56 sekunžu laikā guva otros vārtus. Ar piespēlēm tika izraustīta Latvijas aizsardzība, Romanam Červenkam no labā iemetiena apļa ripu pāri Merzļikina kājsargam raidot pustukšā vārtu stūrī - 2:0.

3:0 čehi panāca septītās minūtes nogalē, kad Jakubs Fleks Latvijas aizsardzības zonā pie apmales ieguva ripu un piespēlēja Mihaelam Špačekam, kurš ar metienu no neērtās puses guva vārtus.

17.minūtē ceturtos vārtus guva Tomāšs Hērtls, bet 64 sekundes pirms pārtraukuma pēc lieliskas piespēles uz vārtu tālo stabu piekto ripu Latvijas izlases vārtos raidīja Davids Pastrņāks - 5:0.

Aizsargs Kristaps Sotnieks šodien elites divīzijā aizvada savu 87.spēli, kas ir visvairāk par visiem Latvijas izlases hokejistiem. Savulaik 86 spēles augstākajā divīzijā laukumā devās Aleksandrs Ņiživijs.

Pēc neatkarības atjaunošanas Latvija ar Čehiju tikusies desmit reizes un nav uzvarējusi nevienā mačā. Punktos "aizķerties" vien izdevies 2006.gadā par neizšķirtu un desmit gadus vēlāk par zaudējumu pēcspēles metienu sērijā.
Piektdien Latvija cīnīsies ar Austriju, svētdien latvieši pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju.

Latvijas izlases kapteinis čempionātā ir Rodrigo Ābols, bet viņam asistē Rūdolfs Balcers un Artūrs Kulda.

Vislielākā pasaules čempionātu pieredze ir aizsargam Kristapam Sotniekam, kurš spēlē savās 13.meistarsacīkstēs. Uzbrucējiem Ronaldam Ķēniņam un Robertam Bukartam, kā arī aizsargam Artūram Kuldam šis ir attiecīgi devītais, astotais un septītais čempionāts. Deviņi hokejisti nav spēlējuši nevienā pieaugušo čempionātā.