Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

FOTO: Latvijas hokejisti zaudēja ASV ar rezultātu 1:4

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Tamperē, uzsākot 25.gadu pasaules čempionāta elites grupā, tikās ar ASV.

Latvijas vīriešu hokeja izlase, uzsākot 25.gadu pasaules čempionāta elites grupā, pēc otrā perioda ar rezultātu 0:4 zaudē ASV.

Otrā perioda pirmajā minūtē latvieši zaudēja ripu viduszonā un pretuzbrukuma noslēgumā Sems Lefertijs ar plaukstas metienu raidīja ripu tīklā - 4:0 jau otrās trešdaļas 33.sekundē.

ASV aizvadījusi vienu pārbaudes spēli pret Kanādas hokejistiem, zaudējot Kanādai ar 3:4

Sestdien Latvija krustos nūjas ar Somiju, pirmdien būs mačs ar Norvēģiju, 19.maijā pretī stāsies Čehija, un dienu vēlāk Latvija cīnīsies ar Austriju. 22.maijā Latvija pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs ar maču pret Zviedriju.

Vēl šajā grupā plkst.20.20 tiksies Somija un Norvēģija, arī šo maču tiešraidē translējot LTV 7.

A apakšgrupā Helsinkos plkst.16.20 būs Francijas un Slovākijas pretstāve, bet četras stundas vēlāk laukumā dosies Vācija un Kanāda. Abas šīs cīņas būs redzamas televīzijas kanālā "360TV Hokejs", bet Francijas cīņa ar Slovākiju - arī kanālos 360TV un 8TV.

Vēl A apakšgrupā cīnīsies Šveice, Dānija, Kazahstāna un Itālija.

Pēc neatkarības atjaunošanas Latvijas un ASV izlases pasaules čempionātos savā starpā tikušās 14 reizes, latviešiem izcīnot trīs uzvaras, pēdējo no tām - 2014.gadā. Pērn Rīgā notikušajā čempionātā Latvija amerikāņiem zaudēja ar 2:4.

Latvijas izlases kapteinis čempionātā būs Rodrigo Ābols, bet viņam asistēs Rūdolfs Balcers un Artūrs Kulda.