Skrastiņa vārti palīdz "Stars" uzvarēt un izvirzīties Rietumu līderpozīcijās

Otros vārtus šosezon aizvadītajā naktī guva latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš, palīdzot Dalasas "Stars" kārtējā Nacionālās Hokeja līgas (NHL) spēlē savā laukumā ar rezultātu 5:2 apspēlēt Monreālas "Canadiens" vienību.

Lai gan visas spēles garumā vairāk uzbruka viesi no Monreālas, realizācija krietni augstākā līmenī bija mājiniekiem, un jau pēc 20 minūtēs "Stars" bija vadībā ar diviem vārtiem (2:0). Otrās trešdaļas sākumā pēc Džeimsa Nīla un Meta Niskansena piespēlēm Kārlis Skrastiņš panāca jau 3:0. Atlikušajā mača daļā komandas apmainījās pa diviem vārtu guvumiem katra, līdz ar to, skanot beigu sirēnai, 5:2 "zvaigžņu" labā.

Skrastiņam šie bija otrie vārti sezonā, pirmos aizsargs iemeta pret Minesotas "Wild" 4. decembrī (toreiz arī uzvara - 4:3 papildlaikā). Uz ledus Kārlis pavadīja 15 minūtes un septiņas sekundes (trīs minūtes un 17 sekundes mazākumā), guva vārtus, vienreiz meta pa vārtiem un trīs reizes bloķēja pretinieku metienus (otrs labākais rādītājs starp abām komandām), kā arī tika pie pozitīva lietderības koeficienta (+1).

Šī bija "Stars" trešā uzvara pēc kārtas un 21. uzvara 34 spēlēs, un ar 45 punktiem teksasieši ir pirmie Rietumos, kamēr "Canadiens" piedzīvoja otro neveiksmi pēc kārtas un 15. kopumā.

Citā spēlē Kalgari "Flames" bez Raita Ivanāna ierindā izbraukumā ar 1:3 atzina Kolumbusas "Blue Jackets" pārākumu.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.