Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Somijas hokejisti Pekinas olimpiskajās spēlēs cīnīsies par zeltu

© AFP/Scanpix/Leta

Somijas hokejisti piektdien Pekinas olimpiskajās spēlēs pusfinālā ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) pārspēja Slovākiju un nodrošināja vietu finālā.

Somiju spēles 16.minūtē vadībā izvirzīja Sakari Maninens, kurš ripu vārtos raidīja pēc Peteri Lindboma un Sami Vatanena piespēlēm.

Otrajā trešdaļā somiem, divas reizes spēlējot vairākumā, bija iespēja palielināt savu pārsvaru, taču Somijas hokejistiem tas neizdevās.

Noslēdzošajā periodā 59.minūtē slovāki vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju un izdarīja spiedienu uz Somijas vārtiem, taču tas izvērtās neveiksmīgi.

39 sekundes līdz pamatlaika beigām ripu tukšos vārtos raidīja Harri Pesonens, panākot 2:0.

Slovāki pa Harri Sateri sargātajiem vārtiem meta 28 reizes, kamēr Somijas hokejisti izpildīja par vienu metienu mazāk pa Patrika Ribara sargātajiem vārtiem.

C apakšgrupā Slovākija izcīnīja uzvaru pār Latviju ar 5:2 un ieņēma trešo vietu, bet Somija uzvarēja visās spēlēs un uzreiz nodrošināja sev vietu ceturtdaļfinālā, kurā uzveica Šveici ar 5:1.

Tikmēr Slovākija cīņā par ceturtdaļfinālu ar rezultātu 4:0 uzvarēja Vācijas hokejistus, bet pēc tam ar rezultātu 3:2 pēcspēles metienu sērijā guva panākumu pār ASV.

Otrā pusfināla spēlē piektdien Zviedrija cīnīsies ar Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) hokejistiem.

Cīņa par bronzas godalgām būs sestdien, bet svētdien tiks aizvadīts mačs, kurā noskaidros olimpiskos čempionus.

2018.gada olimpiskajās spēlēs vīriešu hokeja turnīrā triumfēja ROC komanda, sudrabs tika Vācijai, bet bronzas godalgas izcīnīja kanādieši.