Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" pārtrauc līgumus ar Meiju, Jeļisejevu, Ališausku un vēl četriem spēlētājiem

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" pēc abpusējas vienošanās ir pārtraukusi līgumu ar vārtsargu Vladislavu Grosu, aizsargiem Neriju Ališausku un Ņikitu Mateiko, kā arī uzbrucējiem Gintu Meiju, Nikolaju Jeļisejevu, Danielu Bērziņu un Aleksandru Protapoviču.

Par līgumu pārtraukšanu otrdien informēja klubs, norādot, ka visi minētie spēlētāji līdz sezonas beigām pievienosies citiem Eiropas līgas klubiem.

14 "Dinamo" rindās aizvadīto sezonu laikā 34 gadus vecais Meija laukumā bijis gandrīz 600 spēlēs, tostarp 574 regulārās sezonas spēlēs, 23 izslēgšanas mačos un 11 Cerību kausa spēlēs. Viņš kopumā guvis 56 vārtus un izdarījis 77 rezultatīvas piespēles.

Jeļisejevs "Dinamo" spēlējis pēdējās divas sezonas un pirms tam četras sezonas 2014.-2018.gadā. 95 spēlēs KHL "Dinamo" rindās viņš izcēlies ar 17 vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt Bērziņš piecās sezonās Rīgas kluba kreklā spēlējis 166 mačos, gūstot astoņus vārtus un izdarot piecas rezultatīvas piespēles.

20 gadus vecais Mateiko "Dinamo" aizvadījis vienu sezonu, 12 spēlēs paliekot bez rezultativitātes punktiem.

Protapovičs no Krievijas šosezon Rīgas klubā aizvadījis 11 spēles, kurās punktus neguva. Pirms tam 2019./2020.gada sezonā 32 spēlēs "Dinamo" kreklā viņš sakrāja 12 punktus - piecus vārtus un septiņas rezultatīvas piespēles.

Krievijas vārtsargs Gross "Dinamo" pievienojās šajā sezonā, laukumā devies vienā spēlē uz nepilnām 12 minūtēm, kuru laikā atvairīja četrus no septiņiem pretinieku metieniem.

Lietuvietis Ališausks Rīgas kluba rindās aizvadījis 177 spēles četrās sezonās, kurās guvis septiņus vārtus un 13 reizes rezultatīvi piespēlējis.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" pēc abpusējas vienošanās ir pārtraukusi līgumu arī ar ar latviešu hokejistiem Oskaru Cibuļski, Filipu Bunci un Jāni Švanenbergu.

Iepriekšējā nedēļā "Dinamo" pēc līdzīga scenārija pārtrauca arī līgumus ar latviešu aizsargiem Kārli Čuksti un Miku Tumānovu, ka arī sadarbība tika izbeigta ar aizsargu Kristapu Zīli un uzbrucēju Gunāru Skvorcovu.

Turnīra tabulā Rīgas "Dinamo" pamatturnīrā Rietumu grupā ar izcīnītiem 37 punktiem 45 spēlēs ierindojās pēdējā - 12.vietā.

Vladimiram Krikunovam galvenā trenera amatā asistē Valērijs Kuļibaba, Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši astoņas sezonas pēc kārtas.