Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Daugaviņš un Dārziņš aizvadīja savu pēdējo spēli Latvijas hokeja izlasē [papildināts]

© Reuters/Scanpix/Leta

Latvijas hokejisti Kaspars Daugaviņš un Lauris Dārziņš atzina, ka viņi ir aizvadījuši savu pēdējo spēli Latvijas valstsvienības rindās, pēc spēles sarunā ar Latvijas Televīziju teica hokejisti.

Jau ziņots, ka Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīrā, cīnoties par vietu ceturtdaļfinālā, Latvija ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) zaudēja Dānijai un noslēdza turnīru bez uzvarām.

"Žēl, ka mana pēdējā spēle tā sanāca, " teica Daugaviņš. "Grūts lēmums, bet tāda pārliecība ir palikusi jau pēdējos gadus. Jādod iespēja jauniem spēlētājiem. Lēmums jau bija pieņemts."

Daugaviņš norādīja, ka lēmumu mudināja pieņemt vairākas nianses. "Pa lielam lēmums tika pieņemts jau kvalifikācijas laikā. Gribējās aiziet skaisti," atzina hokejists.

Pekinas olimpiskajās spēlēs Daugaviņš laukumā devās visās četrās spēlēs, tomēr pie rezultativitātes punktiem netika. Šī bija Daugaviņa trešā Olimpiāde - pirms tam viņš piedalījās arī 2010. un 2014.gada olimpiskajās spēlēs, kur astoņos mačos kopā tika pie divām rezultatīvām piespēlēm.

Bijušais izlases kapteinis piedalījies arī desmit pasaules čempionātos, debiju piedzīvojot 2006.gadā, kad Rīgā čempionāts notika pirmo reizi. Savu pēdējo pasaules čempionātu 2021.gadā (arī Rīgā) Daugaviņš aizvadīja kapteiņa godā. Kopumā pasaules čempionātos 33 gadus vecā spēlētāja kontā 61 spēle un 34 punkti - 16 vārti un 18 rezultatīvas piespēles.

Šosezon Daugaviņš spēlē Šveices augstākās līgas klubā "Bern".

Tikmēr Dārziņš LTV teica, ka šis lēmums pieņemts pēc šodienas spēles.

"Šī bija mana noslēdzošā spēle hokeja izlasē," atklāja Dārziņš. "Vēl vakar gāju gulēt ar domu, ka būs pāris spēles, bet tagad ir pienācis finišs."

Dārziņš savā pēdējā spēlē Latvijas izlases rindās izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem, kopumā Olimpiādē kļūstot par otru rezultatīvāko izlases spēlētāju - trīs spēlēs viņa kontā divi vārti un divas piespēles, bet rezultatīvākais ar 1+4 četros mačos bija Renārs Krastenbergs.

Arī Dārziņam, kurš Pekinā bija izlases kapteinis, šīs bija trešās olimpiskās spēles.

Dārziņš iepriekš 2010. un 2014.gada Olimpiādēs astoņās spēlēs deviņos mačos izcēlās ar četriem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Ar desmit punktiem 37 gadus vecais Dārziņš ir Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs olimpiskajās spēlēs.

Līdzīgi kā Daugaviņš arī Dārziņš savu pirmo pasaules čempionātu pieaugušo konkurencē aizvadīja 2006.gadā Rīgā, bet pēdējo 2021.gadā.

Dārziņš startējis desmit pasaules čempionātos, 62 spēlēs iekrājot 40 rezultativitātes punktus - 24 gūtus vārtus un 16 rezultatīvas piespēles.

Jau vairākas sezonas Dārziņš ir Rīgas "Dinamo" vienības kapteinis.

Gan Dārziņš, gan Daugaviņš pārstāvējuši valsti arī pasaules U-18 un U-20 čempionātos.