Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Izlases spelētāju komentāri pēc zaudējuma Somijas hokeja izlasei

© Scanpicx

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase olimpisko spēļu turnīra otrajā spēlē ar 1:3 (0:0, 0:1, 1:2) atzina spēcīgās Somijas komandas pārākumu.

"Somi ir spēcīgāki un spēlē kompaktāk. Pietrūka mazliet agresijas pretinieku vārtu priekšā. Bija momenti, kuros metām, bet vajadzēja vairāk piesegt vārtsargu. Disciplīna bija laba, spēlējām divus periodus bez noraidījumiem un tur viss bija kārtībā. Arī mazākumā izdevās nosegt pretiniekus. Šis ir mazs solis uz priekšu un vēlreiz konstatējām, ka varam cīnīties ar spēcīgākiem pretiniekiem," stāstīja Vītoliņš.
Jānis Kalniņš: “Spēle nebija viegla, somi 2.periodā pāris reizes iespieda mūs zonā. Tas nedaudz nosita mūsu ritmu. Otrais gols pielabots, trešajā pretinieka nūja man cimdā. Tiesnesis ieskaitīja, jo mans cimds bija ārpus vārtsarga laukuma.”

Spēles dienā kļuva zināms, ka pozitīva Covid-19 testa dēļ nevarēs spēlēt Mārtiņš Karsums. Neskaidri rezultāti bijuši Andrim Džeriņam, kurš tādējādi arī nevarēja doties laukumā.

"No sākuma teica, ka ir divi pozitīvi, bet pirms spēles pasaka, ka viens negatīvs. Mums ir viena diena, lai nosvērti uz visu paskatītos. Jāsaprot arī situācija, cik nopietni ir ar Karsumu, vai viņš atkal būs pozitīvs vai tomēr negatīvs. Situācijas mainās gandrīz katru stundu un mums jābūt gataviem veikt izmaiņas. Piemēram, šodien pēc Džeriņa izkrišanas ielikām Miku Indraši centrā," skaidroja treneris.

Vītoliņš vēl nezināja teikt par Laura Dārziņa veselības stāvokli, izsakot cerību, ka komandas kapteinim nav kāds nopietnāks savainojums.

Rihards Bukarts: “Varbūt viņi kaut kur vairāk kontrolēja ripu, bet galvenais ir rezultāts. Sāpīgs zaudējums. Cīnījāmies, radījām raksturu. Turnīrs nav sprints, bet maratons, galvenais progresēt katru spēli, aizsardzībā izskatāmies labi. “Paldies faniem par atbalstu, mēs to jūtam un ļoti novērtējam. Iesim uz nākamo spēli un cīnīsimies”.”