Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Penguins" noslēdz jaunu līgumu ar Bļugeru

© Reuters/Scanpix/Leta

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas "Penguins" noslēgusi jaunu līgumu ar Latvijas uzbrucēju Teodoru Bļugeru, informē klubs.

Abas puses noslēgušas divu gadu vienvirziena līgumu līdz 2022./2023.gada sezonas beigām. Bļugers vienā sezonā saņems vidēji 2,2 miljonus ASV dolāru, kas ir aptuveni trīsreiz vairāk, nekā bija iepriekšējā līgumā.

"Teodors sevi pierādījis kā daudzpusīgs centra uzbrucējs, kurš var spēlēt kā uzbrukumā, tā aizsardzībā. Tāpat viņš dod lielu ieguldījumu spēlē mazākumā. Viņš ir vērtīgs spēlētājs mūsu komandai," tā par 26 gadus veco Bļugeru saka komandas ģenerālmenedžeris Rons Hekstols.

Aizvadītajā sezonā Bļugers 43 spēlēs guva septiņus vārtus, atdeva 15 rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +10. 22 punkti sezonā ir viņa atkārtots karjeras rekords, bet +10 lietderība, 15 piespēles un vidēji 0,51 punkts mačā ir jauni karjeras rekordi.

Trīs vārtus viņš guva mazākumā, kas "Penguins" vienībā bija labākais rezultāts. Mazākumā Bļugers uz ledus pavadīja vidēji divas minūtes un deviņas sekundes, kas bija lielākais spēles laiks starp Pitsburgas vienības uzbrucējiem.

Bļugers NHL divarpus sezonu laikā piedalījies 140 spēlēs, kurās guvis 22 vārtus, atdevis 32 rezultatīvas piespēles, guvis četrus vārtus mazākumā, iemetis četrus uzvaras vārtus un sakrājis pozitīvu lietderību +19. Stenlija kausa izcīņā viņam 11 dueļos ir viens precīzs metiens.

Pirms debijas NHL viņš pārstāvēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Vilksbāres/Skrentonas "Penguins". AHL Bļugers piedalījies 179 mačos, kuros guvis 49 vārtus un veicis 66 rezultatīvas piespēles. Pirms profesionāļa karjeras viņš četras sezonas spēlēja Minesotas štata universitātes komandā "Mavericks", piedaloties Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

Bļugeru 2012.gadā "Penguins" komanda izvēlējās NHL drafta otrajā kārtā ar augsto 52.numuru.

Bļugers pārstāvējis Latvijas izlasi trīs pasaules čempionātos kā arī piecās jaunatnes meistarsacīkstēs.

"Penguins" aizvadītajā sezonā apstājās Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā.