Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

ASV hokejisti cīņā par bronzu uzveic Vāciju

© F64 Photo Agency

ASV vīriešu hokeja izlase svētdien "Arēnā Rīga" izcīnīja 2021.gada pasaules čempionāta bronzas medaļas.

ASV hokejisti bronzas spēlē ar rezultātu 6:1 (1:0, 4:0, 1:1) pārspēja Vācijas valstsvienību.

Amerikāņus sestajā minūtē vadībā izvirzīja Kristians Volanins, kurš mazākuma beigās izcīnīja ripu pie zilās līnijas un devās pāri laukumam, panākot 1:0. Spēles otrajā periodā ASV hokejisti guva vēl četrus vārtus un ielika pamatus savai uzvarai.

Trešdaļas septītajā minūtē atlēkušo ripu vārtos raidīja Konors Garlands, bet minūti un 38 sekundes vēlāk pēc Sašas Hmelevska piespēles viens pret pretinieku vārtsargu nonāca Džeks Drūrijs, kurš bija precīzs, metot ar nūjas lāpstiņas neērto pusi.

Perioda otrajā pusē amerikāņi 40 sekunžu laikā guva vēl divus vārtus. Vispirms Džeisons Robertsons ar spēcīgu metienu realizēja vairākumu, bet pēc tam Trevors Mūrs izmantoja situāciju, kurā vācieši nespēja izraidīt ripu prom no vārtiem.

Trešās trešdaļas vidū Dominiks Bitners no asa leņķa raidīju ripu tukšā vārtu stūrī, bet nedaudz vēlāk Raiens Donato atjaunoja piecu vārtu pārsvaru.

Vācijas izlase tikai pēdējā spēlē iekļuva izslēgšanas maču turnīrā, ar 12 punktiem B grupā ieņemot trešo vietu. Vācija pamatturnīra pēdējā spēlē ar 2:1 uzvarēja Latviju.

Vācijas izlase pēdējo godalgu pasaules čempionātā izcīnīja 1953.gadā Šveicē, kad tika pie sudraba.

ASV, kas ar 18 punktiem uzvarēja B grupā, pēdējoreiz medaļas izcīnīja 2018.gadā Dānijā, kad mājās brauca ar bronzas godalgām.

Iepriekšējās cīņās ASV valstsvienībā desmit rezultativitātes punkti (5+5) deviņās spēlēs bija Konoram Garlandam, savukārt Vācijas izlasē Marsels Nēbelss nopelnīja 3+5.

Savainojuma dēļ ASV bronzas spēlē nepalīdzēja Džastins Abdelkeiders, Metjū Beniers un Entonijs Stolarcs.

Grupu turnīrā ASV svētdienas pretiniekus uzvarēja ar 2:0. Pirms diviem gadiem pasaules čempionātā ASV hokejisti bija pārāki ar 3:1.

Finālspēle starp Kanādas un Somijas izlasēm "Arēnā Rīga" sāksies plkst.20.15, un to tiešraidē translēs Latvijas televīzijas 7.kanāls (LTV 7).

Zīmīgi, ka visas četras pusfinālistes pamatturnīrā spēlēja B apakšgrupā.

Latvijas izlasei čempionāts beidzās otrdien ar zaudējumu Vācijai - 1:2. B grupā Latvija ar deviņiem punktiem finišēja sestajā vietā.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.