Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" noslēgusi līgumu ar kanādiešu uzbrucēju Šinkaraku

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" noslēgusi līgumu ar kanādiešu uzbrucēju Hanteru Šinkaraku, trešdien informē klubs.

26 gadus vecais centra uzbrucējs 2020./2021.gada sezonā spēlēja citā KHL klubā Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Pamatturnīrā viņš 47 spēlēs guva 12 vārtus un 18 reizes rezultatīvi piespēlēja, bet divās sezonās Ķīnas klubā viņa kontā 66 spēlēs 39 (15+24) punkti.

Kalgari dzimušo hokejistu 2013.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā pirmajā kārtā ar kopējo 24.numuru izvēlējās Vankūveras "Canucks".

Hokejista karjeras sākumu Šinkaruks pavadījis Ziemeļamerikas zemākajās līgās, NHL komandu "Canucks" un Kalgari "Flames" rindās aizvadot 15 spēles un gūstot četrus (2+2) rezultativitātes punktus.

Kanādas U-18 izlases sastāvā hokejists 2012.gadā izcīnīja bronzas medaļu.

Jau ziņots pirmdien "Dinamo" paziņoja par līguma noslēgšanu ar čehu uzbrucēju Rūdolfu Červeniju,

Iepriekš komanda ir ziņojusi, ka tai nākamsezon palīdzēs aizsargi - Kārlis Čukste, Frenks Korado, Rīss Skārlets, Nerijus Ališausks, Ralfs Freibergs, Oskars Cibuļskis, Roberts Mamčics, Kristaps Zīle, Gunārs Skvorcovs un Kristaps Sotnieks, uzbrucēji - Gints Meija, Sebastians Venstrems, Jeri Karjalainens, Aleksandrs Protapovičs, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Karsums, Nikolajs Jeļisejevs un Daniels Bērziņš, kā arī vārtsargi Matejs Mahovskis un Juhans Matsons.

"Dinamo" galvenais treneris nākamsezon būs krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistēs Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.