VIDEO: Latvijas hokeja izlases dzīve "burbulī"

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Šogad pirmo reizi vēsturē IIHF Pasaules Čempionāts hokejā 2021 notiks tā dēvētajos "burbuļos", pateicoties Covid-19 pandēmijai.

Šobrīd Latvijas hokeja izlases spēlētāji devušies "burbulī" un aizvada savu ikdienu viesnīcā - trenējoties, atpūšoties un izolējoties no cilvēkiem ārpus izlases sastāva un komandas.

Mobilo sakaru operators BITE seko līdzi Latvijas hokeja valstvienībai un sniedz iespēju ielūkoties izlases "burbulī", kā savas dienas aizvada spēlētāji.

Video iespējams redzēt kā mūsu hokejisti aizvada savu ikdienu, kā arī ko spēlētāji Matīss Kivlenieks un Miķelis Rēdlihs paņēma līdzi uz čempionātu. Kā arī ko par šī gada čempionātu domā izlases galvenais trenersi Bobs Hārtlijs.

Pirmās dienas piedzīvoto viesnīcas "burbulī" komentē spēlētāji Rodrigo Ābols, Miķelis Rēdlihs un Ralfs Freibergs.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokejisti Rīgas "burbulī" devās svētdien, kad visi ieradās "Radisson Blu Latvija" viesnīcā, lai turpmākās pāris dienas pavadītu pašizolācijā istabiņās.

"Visai izlasei bija noteikts ierašanās laiks. Hokejisti piereģistrējās, nolika istabiņās savas personīgās mantas un devās uz Covid-19 testu. Pēc testa izlases spēlētāji devās pašizolācijā savās istabiņās, kur atradīsies līdz rītdienas rītam, kad varēs kopīgi doties brokastīs un pēc tam uz treniņu. Šodien no rīta izlasei bija attālinātā nodarbība "Zoom" platformā, hokejistiem trenējoties savās istabiņās," stāstīja Straupe.

Latvijas izlases sastāvā iekļauti 16 uzbrucēji, deviņi aizsargi un trīs vārtsargi.

Vispieredzējušākais Latvijas izlasē būs Miķelis Rēdlihs, kuram šīs būs 13.pasaules meistarsacīkstes karjerā. Par vienu turnīru mazāk būs Kristapam Sotniekam, bet desmito reizi Latviju elitē pārstāvēs Kaspars Daugaviņš, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš un Gints Meija.

Izlasē ir tikai viens potenciālais debitants - 22 gadus vecais uzbrucējs Renārs Krastenbergs, kurš sevi labi apliecināja valstsvienības pēdējā pārbaudes spēlē.