Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Itālijas izlasē pirms došanās uz Rīgu konstatēti vairāki Covid-19 gadījumi

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Itālijas vīriešu hokeja izlasē pirms došanās uz Rīgā gaidāmo pasaules čempionātu konstatēti vairāki Covid-19 gadījumi, informē Itālijas Ledus sporta veidu federācija (FISG).

Kopumā Itālijas izlases treniņnometnē konstatēti 15 Covid-19 gadījumi. Inficētie spēlētāji ir sadalīti divās grupās - vienā ar sportistiem, kuri nevarēs doties uz Rīgu, un otrā ar kandidātiem, kuri varētu pievienoties izlasei, ja būs Covid-19 negatīvi.

Otrajā grupā, kurā ir sportisti, kurus plānots iekļaut pieteikumā, ir vārtsargs Džeiks Smits, aizsargi Tomass Larkins, Enriko Miljoranci un Alekss Trivellato, kā arī uzbrucējs Markuss Ganders. Pagaidām Rīgā nav ieradies arī galvenais treneris Gregs Airlends, kurš komandu konsultē attālinātā režīmā.

FISG prezidents Andrea Džioss gan atzīmē, ka izlase neizstāsies no turnīra, un sliktākā scenārija gadījumā tiks dota iespēja jaunajiem spēlētājiem. Rīgā izlase ieradusies ar 23 spēlētājiem - trīs vārtsargiem, septiņiem aizsargiem un 13 uzbrucējiem.

Jau ziņots, ka pēc pirmajiem pāris Covid-19 gadījumiem Itālijas izlase atcēla pārbaudes spēles ar Šveici un Austriju.

Latvijas un Itālijas izlasēm savstarpējā spēle ir paredzēta 24.maijā.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks no 21.maija līdz 6.jūnijam.

B apakšgrupā, kur ir Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiks "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvadīs Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.