Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Hokeja čempionāts: iespējams izlases trenēsies "Volvo" centrā nevis jaunajā "Daugavas" ledus hallē

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

"Volvo" sporta centra hallē pakāpeniski uzsākti darbi, lai nepieciešamības gadījumā varētu uzņemt izlašu treniņus pasaules hokeja čempionāta laikā, aģentūrai LETA apstiprināja sporta centra direktors Ēriks Miļuns.

Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā izlašu treniņi paredzēti jaunuzceltajā "Daugavas" stadiona ledus hallē, taču tā vēl nav nodota ekspluatācijā, jo pagaidām neatbilst Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) prasībām.

Pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta Studija" Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis apstiprināja, ka nepieciešamības gadījumā izlašu treniņus varētu uzņemt "Volvo" halle. Kalvītis pauda bažas, ja "Daugavas" halle trešdien netiks nodota ekspluatācijā, ir milzīgs risks, ka 18.maijā atbraukušās komandas netiks uz ledus.

"Pamazām esam sākuši halles sagatavošanu gadījumā, ja būs vajadzība uzņemt izlašu treniņus. Ir jābūt atbilstoši sagatavotām reklāmām uz laukuma un bortiem, jābūt iekārtotām ģērbtuvēm un viss jāpielāgo sanitārā protokola prasībām. Vienalga, kur notiek treniņi, prasības visiem ir vienādas," otrdienas rītā sarunā ar aģentūru LETA stāstīja Miļuns.

Pasaules čempionāta laikā izlasēm treniņi jāaizvada uz tāda paša izmēra laukumiem, kādos norisināsies spēles. "Volvo" hallē nav atbilstoša izmēra laukuma, un tā ir vienīgā prasība, ko nav iespējams izpildīt.

"2006.gadā, kad Latvijā notika čempionāts, IIHF neiebilda, ka brīvajās dienās treniņi notiek uz laukuma, kas neatbilst viņu standartiem. Bez "Daugavas" halles, "Arēnas Rīga" un olimpiskā centra pagaidu halles atbilstoša izmēra laukumi Latvijā ir tikai Daugavpilī, Ventspilī un Rēzeknē," teica Miļuns, kurš ir arī Latvijas Ledus haļļu asociācijas valdes priekšsēdētājs.

Tāpat viņš atzīmēja, ka "Volvo" halles darbiniekiem ir iestrādes, lai laicīgi varētu sagatavot laukumus, ja tie būs nepieciešami. Daļa no personāla pirms tam atradās dīkstāvē, bet ar šo nedēļu vairāki darbinieki atgriezušies darbā.

"Ir savas darbības jāveic, bet priekš mums tas nav nekas grandiozs un neizpildāms. Ir jānoplēš visas reklāmas, pēc tam jālīmē jaunas, kuras vēlāk atkal vajadzēs plēst nost un atjaunot iepriekšējās. Halle būs jāatgriež atpakaļ tādā skatā, kāda tā ir šobrīd. Gan jau visas iesaistītās puses tiks galā," stāstīja Miļuns, kurš pagaidām atteicās prognozēt, cik lielas būs halles pielāgošanas izmaksas.

Kalvītis pirmdien LTV raidījumā minēja, ka, ja "Daugavas" halles nodošana iekavēsies tikai par dažām dienām, tad "Volvo" ledus halli komandas izmantotu vien ierobežotu laiku.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks no 21.maija līdz 6.jūnijam.

B apakšgrupā, kur ir Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiks "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvadīs Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.