Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" noslēdz līgumu ar somu uzbrucēju Karjalainenu

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" ir vienojusies ar spēlēšanu somu uzbrucēju Jeri Karjalainenu, informē klubs.

Arī iepriekšējo sezonu Karjalainens pavadīja KHL, "Soči" sastāvā 46 spēlēs gūstot sešus vārtus un deviņreiz rezultatīvi piespēlējot.

28 gadus vecais Helsinkos dzimušais uzbrucējs pieaugušā spēlētāja karjeru sāka Helsinku "Jokerit" klubā, vienu sezonu aizvadīja Hemēnlinnas HPK, bet sešas sezonas - Tamperes "Tappara" rindās.

Somijas virslīgas čempionātā Karjalainens laukumā devies deviņās sezonās, kuru laikā 308 pamatturnīra spēlēs ir guvis 155 (81+74) rezultativitātes punktus, bet 81 "play-off" spēlē sakrājis 20 (12+8) punktus.

Kopā ar "Tappara" viņš 2016. un 2017.gada pavasarī kļuva par Somijas čempionu.

Somijas izlases sastāvā Karjalainens ir piedalījies sešās pārbaudes spēlēs, gūstot divus vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlējot.

Jau ziņots, ka svētdien "Dinamo" paziņoja par lietuviešu aizsarga Nerijus Ališauska atgriešanos komandā.

Iepriekš komanda paziņoja, ka tai nākamsezon palīdzēs aizsargi - Ralfs Freibergs, Oskars Cibuļskis, Roberts Mamčics, Kristaps Zīle, Gunārs Skvorcovs un Kristaps Sotnieks, uzbrucēji - Sebastians Venstrems no Zviedrijas, Lauris Dārziņš, Nikolajs Jeļisejevs un Daniels Bērziņš, kā arī čehu vārtsargs Matejs Mahovskis un zviedru vārtsargs Johans Matsons.

"Dinamo" galvenais treneris nākamsezon būs krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistēs Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas.